Een andere kijk op (onder)presteren


Nederlands | 27-07-2016 |

9789088507014

Paperback / softback


€ 21,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Onderpresteren betekent in de huidige maatschappij met de huidige definitie feitelijk niet anders dan dat je NIET doet wat andere mensen vinden dat je zou moeten doen, omdat je dat zou moeten kunnen. De term onderpresteren kom je vaak tegen als het gaat om hoogbegaafde leerlingen. Onderpresteren is niet voorbehouden aan hoogbegaafden. Ook niet-hoogbegaafden kunnen onderpresteren. De kans op onderpresteren neemt echter toe naarmate iemands intelligentie toeneemt.
Als presteren gekoppeld wordt aan ieders individuele ontwikkeling, en succes gedefinieerd wordt ten opzichte van door jezelf gestelde doelen, dan bestaat onderpresteren niet.

De auteurs willen met dit boek een bijdrage leveren aan een cultuuromslag in ons onderwijs en onze opvoeding. Vanuit vertrouwen, contact en ruimte en met een optimistische kijk gaan ze het probleem van het onderpresteren te lijf.

Misschien is nu de tijd aangebroken om succes anders te gaan bekijken. Op basis van wetenschappelijke inzichten, eigen en andermans ervaringen tonen de auteurs wat er nodig is om kinderen, jongeren en volwassenen in hun kracht en in hun waarde te laten. Pas dan kunnen zij zelf bewust kiezen wat voor hun 'prestatie' en 'succes' inhoudt. Pas dan kunnen zij zelf kiezen of zij wensen te presteren. Pas dan kunnen zij presteren.

Aan het eind van ieder hoofdstuk staan praktische tips onder het kopje 'Hoe speel je het spel?'. Gamification als oplossing voor onderpresteren... Lukt het jou om je leven en jouw rol daarin te zien als een spel? Game on!

Details

EAN :9789088507014
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  27-07-2016
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :171 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :311 gr
Status : Bestelbaar