Opgroeien in evenwicht Bekijk groter

Opgroeien in evenwicht

Het kind fysiek en emotioneel in balans

9789088505386

Verkrijgbaar

Dat een kind niet lekker in zijn vel zit heeft vaak te maken met factoren buiten het kind. Door deze factoren, omgeving, voeding, beweging, ouders, school, te betrekken bij het zoeken naar oorzaak en oplossing kan het kind weer in evenwicht komen.

Meer details

34,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Kiki, een meisje van zes jaar, heeft moeite om zich te concentreren. Ook wordt ze beschouwd als een druk kind met impulsief gedrag. Op school staat ze bekend als een lastig kind. Zelf zegt ze dat ze het stilzitten op school maar stom vindt. Daarom lukt het haar niet de rekensommen en de taalwerkjes goed te doen. Doordat ze niet goed in de groep ligt en van de leerkracht regelmatig een standje krijgt omdat ze niet oplet, zit ze niet lekker in haar vel. Haar zelfvertrouwen heeft een deuk gekregen en ze ervaart school niet als een veilige plek. Kiki heeft stress.

Wanneer een kind niet lekker in zijn vel zit heeft dat vaak te maken met factoren die buiten het kind liggen. Door deze factoren, de omgeving, voeding, beweging, ouders, school, te betrekken bij het zoeken naar een oorzaak en een oplossing kan het kind weer in evenwicht komen.

Carla van Wensen gaat in op de rol van gevoelens en emoties, wat is veiligheid, hoe werkt het immuunsysteem en wat kan het verstoren, de invloed van voeding op de ontwikkeling van een kind, aanleg en erfelijkheid, gedrag; kortom het complete kind. Dit handboek brengt professionals die werken met jonge kinderen wellicht op een nieuw spoor en biedt ook ouders handvatten om het gedrag van hun kind beter te kunnen begrijpen.

Carla van Wensen schreef het boek vanuit de ervaringen uit haar eigen praktijk voor Integrale kindertherapie.

Auteurs

Carla van Wensen

Carla van Wensen (1967) heeft zich na haar opleiding tot fysiotherapeut en later manueel therapeut, gespecialiseerd in het werken met kinderen en huilbaby's. Daarnaast volgde zij verschillende opleidingen in de natuurgeneeskunde, toegepaste kinesiologie, NLP en NEI therapie.
Carla geeft geaccrediteerde workshops en scholing (kind in evenwicht) voor professionals werkzaam met het kind. Daarnaast begeleidt zij in haar praktijk het kind met hechtingsproblematiek en/of niet begrepen fysieke klachten.