Kijk, luister en begrijp Bekijk groter

Kijk, luister en begrijp

Jonge kinderen opvoeden volgens de Gordon-methode

9789088501333

Sold out

Een inspirerend boek voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders die nog beter willen leren omgaan met jonge kinderen.

Meer details

Datasheet

colofonpaperback - 192p.
jaar2010
UitgeverijSWP

Meer informatie

Met de komst van een kind heb je er ineens een heel boeiende en verantwoordelijke taak bij gekregen in je leven: het ouderschap. Kijk, luister en begrijp geeft je praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven.

Dit boek beschrijft de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon, de zogenoemde Gordon-methode. Deze methode leert je om bewust naar het gedrag van je kind te kijken en luisteren en daardoor beter te begrijpen wat je kind met zijn gedrag wil zeggen. Je leert meer aandacht te besteden aan de achterliggende gevoelens en (onvervulde) behoeften van zowel je kind als van jezelf.

Geïllustreerd met veel herkenbare voorbeelden uit het leven met kinderen van 0-6 jaar, zet Jantine Peters in acht hoofdstukken stap voor stap de principes van de Gordon-methode uiteen. Ieder hoofdstuk eindigt met praktische oefeningen om zelf met de principes aan de slag te gaan.

Kijk, luister en begrijp is een inspirerend boek voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders die nog beter willen leren omgaan met jonge kinderen.

Auteurs

Jantine Peters

Jantine Peters (1962) studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waar ze in 1986 afstudeerde als orthopedagoog met de differentiatie moeilijk opvoedbaarheid en de bijvakken leermoeilijkheden en kinder- en jeugdpsychiatrie. Uit interesse volgde ze de opleiding MO-A Theologie aan het Windesheim College in Zwolle, waar ze in 1991 afstudeerde met een 2e graads lesbevoegdheid.
Ze was van 1985-1988 werkzaam als werkbegeleidster van het peuterspeelzaalwerk in de regio Zutphen en van 1988-1996 als pedagoog-directeur van de Stichting Kinderopvang Brummen. Van 1996 tot 2009 had zij een eigen pedagogisch projectbureau van waaruit ze cursussen, trainingen en begeleiding gaf aan ouders en andere opvoeders. Sinds 1997 is ze erkend Gordon-trainer. Omdat ze het (professionele) contact met kinderen begon te missen, heeft ze van 2002-2009 ook een dag per week op twee openbare basisscholen gewerkt als docent godsdienst/levensbeschouwing.
Sinds mei 2009 is ze als pedagoog-trainer verbonden aan kinderopvangorganisatie Ludens te Utrecht. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen.