Pubervulkanen Bekijk groter

Pubervulkanen

Adolescenten leren omgaan met boosheid en woede

9789057124020

Verkrijgbaar

Een praktische gids voor ouders, leerkrachten en andere professionals die bol staat van de tips om confrontaties met pubers te verminderen en relaties te verbeteren.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 292p.
jaar2014
UitgeverijNieuwezijds

Meer informatie

Sommige pubers gedragen zich alsof er een vulkaan in hen zit: een uitbarsting ligt altijd op de loer. Ruzies en conflicten zijn schering en inslag. Hoe voorkom je dat die escaleren?

Pubervulkanen is een praktische gids voor ouders en hun pubers, en voor hulpverleners, docenten en andere professionals die met hen werken. Tal van oefeningen en werkbladen laten zien hoe je kunt omgaan met woede en boosheid, wat de oorzaken ervan zijn en hoe je woede veilig kunt uiten. Niet alleen pubergedrag wordt besproken, maar ook de opvoedstijlen en situaties – thuis of op school – die deze gevoelens kunnen oproepen.

Pudney en Whitehouse maken de achterliggende dynamiek van conflicten inzichtelijk en laten zien hoe je met onderling begrip, steun en overleg het aantal confrontaties kunt beperken en relaties kunt verbeteren. Door beter te communiceren en anders met hun emoties om te gaan, leren pubers dat ze niet constant in de aanval hoeven te gaan en hoe ze hun woede in iets positiefs kunnen ombuigen.

Auteurs

Warwick Pudney

Warwick Pudney verzorgt workshops en geeft begeleiding op het gebied van woedebeheersing en sociaal gedrag in Australië en Nieuw-Zeeland.


Éliane Whitehouse

Éliane Whitehouse was gedurende 20 jaar leerkracht en werkte vervolgens als gezinstherapeut.