Een vulkaan in mijn buik Bekijk groter

Een vulkaan in mijn buik

Kinderen leren omgaan met boosheid en woede - een praktische gids voor ouders, hulpverleners en docenten

9789057123498

Verkrijgbaar

Oefeningen, verhalen en spelletjes die kinderen leren omgaan met boosheid en woede. Plus technieken en adviezen die ouders en leerkrachten inzicht geven in de oorzaken van boosheid en driftbuien.

Meer details

27,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Wat doe je als je kind weigert in de auto te gaan zitten? Als kinderen ruzie maken en vechten? Als een kind andere kinderen plaagt of slaat? Zich misdraagt in de supermarkt? Iedereen die dit wel eens heeft meegemaakt, kent het gevoel van machteloosheid dat boosheid van kinderen oproept.

Kinderen moeten leren dat boosheid en woede normale emoties zijn, waar je op verschillende manieren mee om kunt gaan zonder agressief te worden. Een vulkaan in mijn buik staat boordevol aansprekende oefeningen, verhalen en spelletjes voor kinderen vanaf vijf jaar. Spelenderwijs leren ze hun emoties niet op te kroppen en leren ze hoe je boosheid kunt ombuigen in positief, constructief gedrag.

Naast praktische oefeningen bevat Een vulkaan in mijn buik technieken en adviezen waarmee ouders en leerkrachten inzicht krijgen in de oorzaken van boosheid en driftbuien. Per leeftijdscategorie zijn er specifieke oefeningen.

Auteurs

Warwick Pudney

Warwick Pudney verzorgt workshops en geeft begeleiding op het gebied van woedebeheersing en sociaal gedrag in Australië en Nieuw-Zeeland.


Éliane Whitehouse

Éliane Whitehouse was gedurende 20 jaar leerkracht en werkte vervolgens als gezinstherapeut.