10 kilometer hardlopen Bekijk groter

10 kilometer hardlopen

Trainingsprogramma naar een wedstrijd van 10 kilometer

9789085601746

Verkrijgbaar

Gevarieerd en uitdagend trainingsprogramma om in 26 weken 10 km te kunnen hardlopen. Plus korte informatieve hoofdstukjes over trainingsleer. Geschikt voor beginnende hardlopers. Meer ervaren hardlopers kunnen het schema de laatste 14 weken gebruiken. 

Meer details

12,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 82p.

Meer informatie

In 10 kilometer hardlopen staat een trainingsprogramma over 26 weken om hardlopers voor te bereiden op het lopen van een goede 10 km. Het programma bouwt stap voor stap op en omvat 3 trainingen per week (2 is al voldoende).

Naast het trainingsprogramma geeft Maarten Faas in informatieve korte hoofdstukjes uitleg over de trainingsleer. Wat weten we over goed trainen voor hardlopen?

De trainingen zijn bedoeld voor mensen die hardlopen leuk vinden, dat elke week twee of drie keer (willen) doen, vooral om fit en in conditie te blijven, maar het ook leuk vinden om zo nu en dan aan een prestatieloop mee te doen.

Het is heel geschikt voor beginnende hardlopers die voor het eerst willen trainen voor een 10 kilometerwedstrijd.

Voor meer ervaren hardlopers is het trainingsschema ook heel geschikt, bijvoorbeeld door alleen de laatste 14 weken te gebruiken.

Het trainingsprogramma is gevarieerd en uitdagend. De belofte is dat als je de trainingen consequent en serieus volgt, je makkelijk een 10 kilometerwedstrijd uitloopt en waarschijnlijk in een snellere tijd dan eerder.

Gerelateerde titels

Auteurs

Maarten Faas

Maarten Faas (1957) studeerde klinische en orthopedagogiek in Utrecht en Leiden.
Hij was jaren lang bestuursvoorzitter in de jeugdzorg (Trajectum, Leo Stichting Groep) en het speciaal onderwijs (De Ambelt). Nu werkt hij als interim bestuurder in het onderwijs, is hij voorzitter van het bestuur van de Federatie Beroepsorganisaties in de Zorg en van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling. Ook is hij lid van het College van toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.
Hiernaast is hij hardlooptrainer (licentie Atletiekunie) bij Run2gether. Zijn recente boek gaat over hardlooptraining: Heerlijk hardlopen. Theorie en praktijk van goed gedoseerde duurlooptraining.
In 1996 publiceerde hij bij uitgeverij SWP het uitverkochte Crisisinterventie. Basisboek voor de jeugdzorg.
In 2009 is van zijn hand het boek Meten = weten? Bouwen aan een wetenschappelijke en effectieve jeugdzorg verschenen.
Ook publiceerde hij regelmatig artikelen in Pedagogiek in Praktijk, Sozio, Tijdschrift voor Orthopedagogiek & Jeugdbeleid.     

Foto: Zebra Fotostudio’s