Geluk en optimisme Bekijk groter

Geluk en optimisme

Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie

9789057124884

Verkrijgbaar

Dit praktisch boek leert je niets minder dan een gelukkiger te leven te leiden, op basis van een bewezen werkzaam programma ontwikkeld aan de Universiteit van Maastricht.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Dit boek leert je niets minder dan een gelukkiger leven te leiden. Het laat zien hoe je meer kunt genieten van de dingen om je heen en geluk kunt halen uit kleine, mooie momenten. Je leert om niet alsmaar te streven naar meer, maar juist stil te staan bij wat er nu is. Ook helpt het je om positieve gedachten over de toekomst te formuleren.

In vier modules met oefeningen op basis van positieve psychologie vergroot je je levensgeluk en optimisme stapje voor stapje. De thema's van de modules zijn:

•    zelfcompassie vergroten
•    positieve emoties versterken door meer aandacht te krijgen voor leuke dingen
•    leren genieten van dingen
•    toekomstgericht optimisme versterken

De oefeningen kun je gemakkelijk inpassen in je dagelijks leven. Voorafgaand aan het praktische gedeelte lees je meer over positieve psychologie, de rol van positieve emoties en de onderliggende psychologische mechanismen van geluk en optimisme.

Dit bewezen werkzame zelfhulpprogramma voor het bevorderen van geluk en optimisme is ontwikkeld aan de Universiteit van Maastricht.

Auteurs

Madelon Peters

Madelon Peters is hoogleraar experimentele gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Maastricht.


Elke Smeets

Elke Smeets is directeur opleidingen bij Allegre in België en is als gastdocent verbonden aan de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht.