De adem - bron van ontspanning en vitaliteit Bekijk groter

De adem - bron van ontspanning en vitaliteit

Handleiding om je energie in balans te brengen

9789060208083

Verkrijgbaar

De adem is een bron van ontspanning, vitaliteit en zelfkennis. Dit boek ruim 150 oefeningen, veelal met illustraties, en geeft inzicht in lichamelijke en adempsychologische achtergronden.

Meer details

28,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Toorts
Jaar van uitgave 2003 - 2004, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Extra Met tekeningen van Agaat Kappelle en foto's

Meer informatie

Adem is de essentie van ons bestaan. Als we gespannen en gehaast bezig zijn, helpt het bevrijden van de adem de kwaliteit van ons leven te verhogen. De adem is de basis voor de ontplooiing van de levenskracht op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Hij is een bron van ontspanning, vitaliteit en zelfkennis.

Dit boek neemt je mee op een reis door het lichaam. Het bevat ruim 150 oefeningen, veelal met illustraties, en geeft inzicht in lichamelijke en adempsychologische achtergronden. De oefeningen worden liggend, zittend, staand en gaand gedaan. Ze variëren tussen langzame en dynamische bewegingen, aandachtsoefeningen en visualisaties. Ook worden manieren aangereikt om in het dagelijks leven op ontspannen wijze hiermee bezig te zijn en bij jezelf te blijven. Er wordt op de volgende themas ingegaan: adem en loslaten, opladen met energie, adempauzes, ademkracht, adem en houding, adem en klank. Mensen met stress- en spanningsklachten zullen veel baat hebben bij dit boek. Maar ook voor ieder ander die wil werken aan zijn gezondheid, welzijn en innerlijke groei, vormt het oefenen met de adem een waardevolle ervaring.

Auteurs

Regine Herbig

Regine Herbig is zowel adem- als bewegingstherapeute en heeft een eigen werkwijze ontwikkeld die adem en beweging met elkaar verbindt. Zij heeft ruim 20 jaar een eigen praktijk in München gehad en was als docente lichaamswerk verbonden aan het conservatorium aldaar. Tegenwoordig heeft zij haar praktijk in Nederland en is gastdocente aan verschillende hogescholen.