Zien door Yoga Bekijk groter

Zien door Yoga

Direct vertaald uit het Sanskriet, verantwoord en toegelicht

9789060202999

Verkrijgbaar

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Toorts
Jaar van uitgave 1980 - 2007, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 220p.

Meer informatie

Zien door Yoga is hét klassieke werk over de yoga. Beter bekend is het onder de naam "Yoga-Sutra", de yoga-spreuken van Patanjali.

Het boek bevat 195 aforismen, waarin zin en doel van de yoga worden uitgelegd. Hoewel ze circa 2000 jaar oud zijn, schetsen de aforismen een beeld van de werkelijkheid dat vandaag nog sprankelend en actueel is. Ze verwoorden inzichten waaruit blijkt dat de schrijver psychische en mentale mechanismen glashelder kon analyseren en ook bekend was met de veelvuldige gelaagdheid van lichaam en geest. Zien door yoga betekent afdalen in de diepste lagen van het innerlijk, kennismaken met vlijmscherpe technieken van zelfanalyse, leren toepassen van beproefde technieken van zelftherapie.

Zien door Yoga is de eerste Nederlandse vertaling rechtstreeks uit het Sanskriet. Het is de vertalers bovendien gelukt de literaire vorm van het werk de bondigheid, kristallen helderheid en logische structuur ook in de Nederlandse tekst tot uitdrukking te brengen zonder ingewikkelde of onbegrijpelijke termen te hoeven gebruiken. Dit laatste geldt ook voor de begeleidende verantwoording van de vertaling en het uitvoerige commentaar.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jogchum Dijkstra


Salvatore Cantore

Salvatore Cantore (1941) is Italiaan van geboorte, groeide op in Duitsland en woont sinds 1968 in Nederland. Hij studeerde theologie en filosofie en was jarenlang studieleider Drama en Expressie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Recent heeft hij zich vooral toegelegd op het ontwerpen en geven van cursussen voor sociale en communicatieve vaardigheden.