Culturele diversiteit in de klas Bekijk groter

Culturele diversiteit in de klas

Verkrijgbaar

Theoretische achtergrond en praktische tips om goed om te gaan met culturele verschillen in de klas. Voor studenten aan pabo’s en lerarenopleidingen en voor leraren in het primair en secundair onderwijs. 7de herziene druk.

Meer details

23,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2022, 7de herzien druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Nederland kent een grote culturele diversiteit. Wat betekent deze diversiteit en de permanente beweging van de samenleving voor het Nederlandse onderwijs, de scholen en de leraren? Culturele diversiteit in de klas geeft antwoord op de vraag hoe leraren recht kunnen doen aan de culturele verschillen in hun klas.

Deze zevende, herziene uitgave bestaat uit drie delen.
Het eerste deel biedt inzicht in de recente migratiegeschiedenis van Nederland en beschrijft demografische ontwikkelingen. Daarnaast worden de problemen en knelpunten besproken die migratie en culturele diversiteit met zich mee kunnen brengen en die in het maatschappelijke debat aan de orde komen.
In deel twee staan inzichten uit de sociologie en de sociale psychologie centraal, die betrekking hebben op het handelen van leraren. In een intermezzo wordt het huidige debat over de multiculturele samenleving besproken en uitgelegd hoe dat debat de afgelopen twintig jaar van karakter is veranderd.
Deel drie draait volledig om de docent. Het behandelt de verschillende rollen die de docent vervult en beschrijft praktische situaties en manieren om hiermee te oefenen. Alle hoofdstukken bevatten vragen en opdrachten.

Dit boek is geschreven voor studenten aan pabo’s en lerarenopleidingen en voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs.

Gerelateerde titels

Auteurs

Hans van der Heijde

Hans van der Heijde studeerde politicologie en werkte als docent aan de lerarenopleiding van nhl Stenden Hogeschool.


Klaas Bruin

Klaas Bruin (†2020) schreef mee aan eerdere drukken.


Luuk Kampman

Luuk Kampman, antropoloog en tot 2021 lerarenopleider bij de nhl Stenden Hogeschool, werkte mee aan de zesde druk.


Saskia Oosterhoff

Saskia Oosterhoff studeerde algemene sociale wetenschappen en onderwijswetenschappen en is docent maatschappijleer bij NHL Stenden Hogeschool. Zij herzag voor deze zevende druk de vragen en opdrachten.