Nieuw Wiskundeplezier Bekijk groter

Wiskundeplezier

Verander je mindset door te durven, doen én begrijpen

Verkrijgbaar

Ga op reis door het brein met dé wiskundepsycholoog en zijn unieke verbindingen tussen pedagogiek, psychologie en (vak)didactiek. Maak kennis met de Mathplay-methode en krijg een heel andere kijk op het leerproces, met als kern: durven, doen én begrijpen .

Meer details

28,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

In dit boek neemt Erik van Haren, dé wiskundepsycholoog, je mee in een reis door het brein. De verbindingen die hij legt tussen pedagogiek, psychologie en (vak)didactiek zijn uniek. Het zet je aan het denken en zal je een vernieuwde blik geven op het leerproces. Een leerproces waarin de docent leidt vanuit verbinding en durft te erkennen dat zijn onderwijs heeft gefaald wanneer hij een leerling met een onvoldoende moet beoordelen. Wiskundeplezier geeft handvatten aan iedereen die zichzelf maar vooral zijn/haar leerlingen wil helpen ontwikkelen.

Erik vat de psychologie die het leren bevordert samen in de drie-eenheid DURVEN-DOEN-BEGRIJPEN, zijn Mathplay-methode die leidt tot Wiskundeplezier. Wiskundeplezier is een mindset, waarmee je je bewust wordt van je eigen denkkracht en waardoor je zelfvertrouwen groeit. Deze methode is makkelijk over te brengen en voelt krachtig aan, als een manier om een grote verscheidenheid aan problemen van kinderen in de wiskundeles ‘op te lossen’.

Extra materiaal bij het boek is te vinden online.

Gerelateerde titels

Auteurs

Erik van Haren

Erik van Haren, M.Ed, is de oprichter van Mathplay. Hij heeft zich ruim 20 jaar verdiept in zelfontdekkend leren en wiskundig denken. Tijdens zijn 12 jaar als sectievoorzitter heeft hij zich bekwaamd in groepsdynamische processen. Daarnaast ook in krachtgericht coachen, verbindende communicatie, neuropsychologie en Neurolinguistisch Programmeren (NLP). Hij werkt internationaal samen met Gordon Hamilton (Mathpickle) en James Tanton (the Global Math Project). Als creatief wiskundig auteur schreef hij onder andere het lesmateriaal ‘Wiskunde aan de pooltafel’ voor de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.