Een intense reis Bekijk groter

Een intense reis

Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma

9789085601289

Verkrijgbaar

Marije Hofland beschrijft wat het betekent om hoogbegaafd te zijn en waar zij als gezin tegenaan liepen in hun zoektocht naar passend onderwijs, zelfacceptatie, hulp en het herstel van een schooltrauma.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Een intense reis is het verhaal van een moeder wiens hoogbegaafde zoon met schooltrauma is uitgevallen op het basisonderwijs en hierdoor één van de vele duizenden thuiszitters werd die Nederland rijk is.

Marije Hofland beschrijft wat het betekent om hoogbegaafd te zijn en waar zij als gezin tegenaan liepen in hun zoektocht naar passend onderwijs, zelfacceptatie, hulp en het herstel van een schooltrauma. 

Naast een persoonlijke zoektocht geeft het boek inzicht  in hoe divers hoogbegaafdheid is. Het laat duidelijk zien hoe het kan dat deze slimme kinderen het op school toch knap lastig kunnen hebben en dat niet-passend onderwijs zelfs kan leiden tot trauma’s. En als school voor je kind een traumatische ervaring is, wat moet je dan? En wat doet het met jou als ouder?

De weg die Marije met haar gezin aflegt biedt andere ouders herkenning en wellicht aanknopingspunten voor hun hulpvragen. De kennis, tips en adviezen die haar zoektocht heeft opgeleverd zijn zowel voor ouders, leerkrachten en andere professionals die met kinderen werken een waardevolle bron van informatie. Het kan ze helpen het hoogbegaafde kind beter te begrijpen en te ondersteunen zodat hij of zij zichzelf kan accepteren en zijn of haar superkrachten volop kan inzetten.

Gerelateerde titels

Auteurs

Marije Hofland

Marije Hofland is getrouwd en moeder van een hoogbegaafde zoon. Nadat haar zoon was vastgelopen in het onderwijs begon haar zoektocht naar informatie en oplossingen. Op haar eigen intense en gedreven manier verslond zij alles wat ze over het onderwerp hoogbegaafdheid en de hieraan gerelateerde problemen kon vinden. Ze las boek na boek, volgde trainingen en webinars en las alle artikelen die op haar pad kwamen, tot zij zichzelf met recht ervaringsdeskundige mocht noemen. Ze zet haar kennis en ervaringen in om ouders via informatie, oudergroepen en workshops te ondersteunen en te empoweren.


Persartikels

"Het is een heel knap geschreven boek, want je leest niet alleen een persoonlijk en aangrijpend verhaal, maar je hebt tegelijkertijd een geweldige bron van informatie in handen. Helder geschreven en met feiten onderbouwd, worden alle aspecten die met hoogbegaafdheid te maken hebben belicht. En dat met een inspirerende schrijfstijl die je aanmoedigt om de handvatten die aangereikt worden met beide handen aan te pakken. Het heeft mij geholpen me gesterkt te voelen en de materie beter te kunnen verwoorden en dus over te brengen, daar waar het zo nodig is: in gesprekken met mensen die er nog te weinig over weten en waar onze kinderen wel mee te maken krijgen. (....) Een enorme aanrader voor iedereen die met hoogbegaafde kinderen in aanraking komt, zowel in professioneel opzicht als privé." - - Nicole (ouder)

"Je boek is een verzameling van interessante onderzoeken en informatie over hoogbegaafdheid, aangevuld met eigen ervaringen en ontstaan uit de onvoorwaardelijke liefde voor je kind! Het resultaat is een prachtig boek, dat kan dienen als een bron van inspiratie voor ouders en leerkrachten. Dank dat je je liefde voor je zoon op deze manier wilde delen." - Conny (leerkracht)