Vrijheid voor onderwijs Bekijk groter

Vrijheid voor onderwijs

Een uitnodiging tot wisseling van perspectief

9789463403047

Verkrijgbaar

De auteurs belichten vanuit verschillende invalshoeken de vrijheid voor onderwijs: vanuit het recht van het kind dat vrij is en de vrijheid van scholen om te antwoorden op het pedagogisch appel tot persoonsvorming.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Verus Verkenningen deel 2

Vrijheid van onderwijs (artikel 23 Grondwet) is een thema dat op veel belangstelling kan rekenen in de pers, politiek, en veel organisaties in en rond het onderwijs. Waar onderwijs vrij is, gaat dit ten koste van zorg van de staat voor de kwaliteit van onderwijs (deugdelijkheid, toegankelijkheid, gelijke kansen).

De auteurs van deze bundel doen een voorstel tot wisseling van perspectief: van vrijheid van onderwijs naar vrijheid voor onderwijs. Een perspectiefwisseling vanuit het recht van het kind dat vrij is en de vrijheid van scholen (leraren, schoolleiders, besturen) om te antwoorden op het pedagogisch appel tot persoonsvorming. Een perspectiefwisseling belicht vanuit verschillende invalshoeken: bestuurlijk, pedagogisch, levensbeschouwelijk en juridisch (onderwijsrecht, staatsrecht, internationaal recht).

Onder redactie van Chris Hermans
Auteurs: Berend Kamphuis, Chris Hermans, Erik Borgman, Ernst Hirsch Ballin, Gert Biesta, Hansko Broeksteeg, Paul Zoontjens, Renée van Schoonhoven, Sandra van Groningen, Theo van der Zee

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Chris Hermans