Zelfsturing in de klas Bekijk groter

Zelfsturing in de klas

Over aandacht, executieve functies en rust

9789057124846

Verkrijgbaar

Praktisch boek waarmee leerkrachten meteen aan de slag kunnen om de zelfsturing van hun leerlingen te bevorderen.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Effectieve zelfsturing is nodig om het beste uit jezelf te kunnen halen, zowel op het gebied van leren als gedrag. Een kind brengt veel tijd op school door. Geen wonder dat deze omgeving van grote invloed is op de werking van de hersenen en daarmee de ontwikkeling van zelfsturing.

Zelfsturing is gedrag dat mogelijk wordt gemaakt door executieve functies. Maar ook aandacht, rust en emoties spelen een rol. Hoe kun je als leerkracht de zelfsturing van je leerlingen bevorderen? Hoe zorg je ervoor dat ze weten wat ze nodig hebben als ze iets gaan doen en zelfstandig een opdracht kunnen uitwerken? En welke invloed heeft je eigen zelfsturing op het gedrag van leerlingen?

Dit boek biedt verschillende handvatten waarmee je als leerkracht direct aan de slag kunt, met herkenbare voorbeelden uit de lespraktijk en praktische tips en informatie. Achterin het boek staan handige werkbladen die direct in de klas kunnen worden gebruikt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Diana Smidts

Diana Smidts is GZ-psycholoog en eigenaar van een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie, gespecialiseerd in executieve functies en ADHD. Zie www.kinderpsy.nl voor meer informatie en extra tips over opvoeden.