Mindfulness met kinderen en jongeren Bekijk groter

Mindfulness met kinderen en jongeren

in de klas of op de groep

9789088507120

Verkrijgbaar

Een schat aan creatieve ideeën om mindfulness op speelse, krachtige en leeftijdsgeschikte manieren in te zetten bij opgroeiende kinderen en jongeren.

Meer details

52,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 400p.

Meer informatie

Mindfulness is bewust aandacht geven, het tegenovergestelde van handelen op de automatische piloot. Door bewust aandacht te geven ontstaat ruimte voor inzicht en vanuit inzicht ontstaat ruimte voor het maken van keuzes. Door kennis te maken met de beschreven technieken en strategieën krijgen opgroeiende kinderen en jongeren handvatten aangereikt om beter om te kunnen gaan met tegenslag, leer- of gedragsproblemen en depressieve gevoelens.

De bijdragen in deze bundel gaan in op hoe je mindfulnesstechnieken kunt onderwijzen en overbrengen rekening houdend met de ontwikkelingsfasen van kinderen en combineren mindfulness met disciplines als dans, muziek, schrijven, kunst en sport. Deze hoofdstukken bieden een schat aan creatieve ideeën om mindfulness op speelse, krachtige en leeftijdsgeschikte manieren in te zetten. Jongeren motiveren die niet in je les willen zitten is een uitdaging. Hoe kun je ze aanmoedigen om mindfulness een kans te geven? Hoe betrek je ouders bij mindfulnesstrainingen? Ook hiervoor zijn strategieën opgenomen.

Mindfulness met kinderen en jongeren is een rijk boek vol activiteiten, casussen, toepassingen, hindernissen en valkuilen voor in de klas, bij sport en spel en creatieve bezigheden voor professionele opvoeders, activiteitenbegeleiders, gz-psychologen, kindertherapeuten en leerkrachten.

Gerelateerde titels

Auteurs

Christopher Willard

Christopher Willard doceert op dit moment aan Lesley Universiteit en Harvard Medical School. Hij werkt daarnaast part time als zelfstandig mindfulnesstherapeut met de nadruk op leerproblemen en angst en onzekerheid. Hij geeft trainingen aan leerkrachten, therapeuten en medisch professionals in mindfulness aan het Institute for Meditation and Psychotherapy waar hij in het bestuur zit. Verder adviseert hij nationaal en internationaal organisaties en media op het gebied van educatie en psychologische vraagstukken.
Hij is opgeleid als psycholoog aan Wesleyan Universiteit en promoveerde aan The Massachusetts School of Professional Psychology.
Website van Christopher Willard


Amy Saltzman