Pedagogiek in de onderwijspraktijk Bekijk groter

Pedagogiek in de onderwijspraktijk

Een geïntegreerde benadering

Verkrijgbaar

Ondersteuning bij het ontwikkelen van een eigen visie en een geïntegreerde benadering van pedagogisch handelen in het onderwijs, met aandacht voor de pedagogische opdracht, het pedagogisch klimaat en het pedagogisch perspectief op de leeromgeving.

Meer details

30,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2011, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

Onze maatschappij stelt hoge eisen aan leraren. Kinderen moeten goede resultaten behalen, maar ook ondersteund worden in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. De leraar moet zorgen voor een veilig en optimaal leerklimaat voor iedereen in de klas. Hoe vind je als leraar een manier van pedagogisch handelen die voldoet aan alle eisen, en waarin je ook nog jezelf kunt vinden?

Pedagogiek in de onderwijspraktijk biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van een eigen visie en een geïntegreerde benadering van pedagogisch handelen in het onderwijs. Het boek bespreekt drie dimensies van de pedagogische visie: de pedagogische opdracht, het pedagogisch klimaat en het pedagogisch perspectief op de leeromgeving. Hierbij is er specifieke aandacht voor passend onderwijs, omgaan met diversiteit en voor het samenwerken met ouders en met andere educatieve professionals in en rond de school. In de laatste hoofdstukken plaatst de auteur de geïntegreerde pedagogische aanpak in een breder maatschappelijk kader. Met behulp van de geboden theorie en de illustratieve voorbeelden kunnen (aankomende) leraren een goed onderbouwde visie op pedagogisch handelen vormen.

Pedagogiek in de onderwijspraktijk is bedoeld voor pabostudenten, studenten pedagogiek en leerkrachten.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jeroen Onstenk

Jeroen Onstenk is emeritus lector Pedagogisch-Didactisch Handelen in het Onderwijs aan Hogeschool Inholland. Hij schreef eerder Pedagogiek in de onderwijspraktijk voor de pabo en het primair onderwijs.