Regie versterken in het onderwijs Bekijk groter

Regie versterken in het onderwijs

Worden wie je bent

9789088506512

Verkrijgbaar

Over de invloed die leraren hebben op de ontwikkeling van hun leerlingen. Met praktische handvaten om doelgericht met zogenaamde regiefuncties van leerlingen aan de slag te gaan.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Regie versterken in het onderwijs gaat over de invloed die leraren hebben op de ontwikkeling van hun leerlingen. Iedere leerling ontwikkelt zich anders. Waarom is dat zo en hoe kan je ervoor zorgen dat jouw leerlingen belangrijke vaardigheden en het vermogen om relaties aan te gaan zo goed mogelijk ontwikkelen? Jezelf zijn en professional zijn is het antwoord. Weten wie je bent en welke waarden je hebt, weten welk effect je handelen heeft op het denken en doen van jouw leerlingen. Handelen vanuit je gevoel en tegelijkertijd bewust bezig zijn met elke leerling.
In dit boek worden praktische handvatten gegeven om doelgericht met zogenaamde Regiefuncties van leerlingen aan de slag te gaan. Regiefuncties zorgen ervoor dat leerlingen zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gedrag en leerproces. Hierdoor leren leerlingen zichzelf kennen, ervaren ze dat ze keuzes hebben en krijgen ze meer zelfvertrouwen.
Daarnaast biedt het boek een model voor een onderwijskundig zinvolle relatie die passend en goed onderwijs voor alle leerlingen mogelijk maakt en de basishouding van de leraar versterkt. Een basishouding gericht op aandacht, veiligheid en perspectief, met oog voor de mogelijkheden en grenzen van de leerlingen en de school!

Auteurs

Elena Carmona van Loon

Elena Carmona van Loon (1970) werkt met veel plezier als orthopedagoog-generalist in haar eigen praktijk als opvoedkundige en behandelaar. In het onderwijs werkt zij als trainster van onderwijsprofessionals en helpt zij scholen een goede begeleidingsstructuur neer te zetten. In het bijzonder zijn haar trainingen gericht op het regie versterkend handelen van leraren en leidinggevenden maar ook op de post-doctorale OG opleiding in Leiden en de VU. De trainingen zijn erop gericht de basishouding van professionals te versterken.