De onvergetelijke leraar Bekijk groter

De onvergetelijke leraar

9789066659612

Verkrijgbaar

In dit boek gaan de auteurs op zoek naar het geheim van de onvergetelijke leraar. Hoe ze eruitzien. Wat ze kenmerkt. Wat maakt de onvergetelijke leraar zo onvergetelijk?

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

'De gelukkige klas is verdwenen, samen met de onvergetelijke leraar', schreef Jan Siebelink toen vorig jaar De gelukkige klas van Theo Thijssen gratis werd verspreid. Maar is dat wel zo? In dit boek gaan de auteurs op zoek naar het geheim van de onvergetelijke leraar. Hoe ze eruitzien. Wat ze kenmerkt. Wat maakt de onvergetelijke leraar zo onvergetelijk? Waarom liepen leerlingen voor hem of haar wél het vuur uit de sloffen? Waarom weten ze nu nog wat hun onvergetelijke leraar hun bijbracht?

De onvergetelijke leraar is een eerbetoon aan de mensen die u en ons hielpen te worden wie we zijn: leraren met liefde voor het vak en aandacht voor hun leerlingen. Zij maken immers het onderwijs. Het is een zoektocht naar de emotie die een goede docent - soms decennia later - nog kan oproepen bij mensen als Jan Siebelink, Femke Halsema, Ivo Opstelten, Frits van Oostrom, Marjolein Februari, Micha de Winter, Gerlach Cerfontaine, Andries Knevel, Fay Lovsky, Len Munnik, Jacques Wallage, Esther Jansma en Arnold Heertje. Bij mensen als u. Het is aan u om te beoordelen of deze leraren lijken op de leraren van nu. En of deze later ook onvergetelijk zullen blijken te zijn.

Drie auteurs werken bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, één als tekstschrijver bij een communicatiebureau. Ze schreven dit boek op persoonlijke titel.

Auteurs

Arjen de Boer


Rien Rouw

Rien Rouw (Axel, 1965) is senior adviseur kennis op het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Eerder werkte hij bij de Algemene Rekenkamer en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO). Bij de RMO schreef hij mee aan adviezen en publiceerde hij artikelen over uiteenlopende thema's als geweld, waarden en normen, opvoeding, zorg, media en de verhouding tussen overheid en samenleving.


Van dezelfde auteur:

Harm Peter Smilde

Harm Peter Smilde (Rotterdam, 1966) is neerlandicus en freelance (tekst)schrijver onder de naam HP Communicatie. Voor verschillende opdrachtgevers schrijft hij onder meer brochures, webteksten en artikelen. Verder denkt hij adviserend mee over communicatieboodschappen en -middelen.


Frank Willemsen