De werksleutel Bekijk groter

De werksleutel

NT2, vaktaal en competenties

9789046908259

Verkrijgbaar

De sleutel voor anderstaligen naar betere taal en werknemerscompetenties op de werkvloer. Praktijkgerichte oefeningen voor verschillende taalvaardigheden. Met extra materiaal online. Geschikt voor middenopgeleide anderstaligen met minimaal taalniveau A2.

Meer details

39,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2022, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Van anderstaligen die een baan hebben, wordt verwacht dat ze goed in het Nederlands kunnen communiceren, de sociaal-culturele codes kennen en uit de voeten kunnen met vaktaal. De Werksleutel is voor anderstaligen de sleutel naar betere taal en werknemerscompetenties op de werkvloer.

De methode behandelt verschillende thema’s die belangrijk zijn op de werkvloer, zoals de eigen functie, de werkplek, veiligheid, werkinstructies en omgaan met moeilijke situaties. Binnen die thema’s staan competenties centraal. Naar aanleiding daarvan wordt geoefend met verschillende taalvaardigheden. De cursisten gaan aan de slag met praktijkgerichte oefeningen en werken stapsgewijs toe naar een praktijkopdracht passend bij hun situatie. Via deze opdrachten bouwen zij een eigen portfolio op.

Bij dit boek hoort een website met video’s, basiswoorden bij elk thema, vaktaalwoorden bij thema 2 en 3, teksten, verwerkingsopdrachten en formulieren bij de praktijkopdrachten, een portfolio voor de praktijkopdracht bij elk thema, antwoorden op de oefeningen uit het boek en thema 10, over empowerment. De vaktaalwoordenlijsten zijn beschikbaar op het gebied van logistiek, horeca, facilitair, administratief, techniek, detailhandel, zorg, bouw en agrarisch werk.

De Werksleutel is geschreven voor middenopgeleide anderstaligen met minimaal taalniveau A2 die de B1-route volgen, deelnemen aan taal op de werkvloer-trajecten, of een thematische cursus bij de gemeente of vakgerichte opleiding volgen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Tinka Makaske

Tinka Makaske werkt als NT2-docent, is teamleider van de inhoudelijk adviseurs bij NLTraining en redacteur bij Tijdschrift Les.


Noortje Bos

Noortje Bos is werkzaam als NT2-docent, ontwikkelaar en inhoudelijk adviseur voor taal-en werktrajecten bij TopTaal in Amsterdam.