De werksleutel


Nederlands | 20-07-2022 | 191 pagina's

9789046908259

Paperback / softback


€ 39,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Van anderstaligen die een baan hebben, wordt verwacht dat ze goed in het Nederlands kunnen communiceren, de sociaal-culturele codes kennen en uit de voeten kunnen met vaktaal. De Werksleutel is voor anderstaligen de sleutel naar betere taal en werknemerscompetenties op de werkvloer.

De methode behandelt verschillende thema’s die belangrijk zijn op de werkvloer, zoals de eigen functie, de werkplek, veiligheid, werkinstructies en omgaan met moeilijke situaties. Binnen die thema’s staan competenties centraal. Naar aanleiding daarvan wordt geoefend met verschillende taalvaardigheden. De cursisten gaan aan de slag met praktijkgerichte oefeningen en werken stapsgewijs toe naar een praktijkopdracht passend bij hun situatie. Via deze opdrachten bouwen zij een eigen portfolio op.

Bij dit boek hoort een website met video’s, basiswoorden bij elk thema, vaktaalwoorden bij thema 2 en 3, teksten, verwerkingsopdrachten en formulieren bij de praktijkopdrachten, een portfolio voor de praktijkopdracht bij elk thema, antwoorden op de oefeningen uit het boek en thema 10, over empowerment. De vaktaalwoordenlijsten zijn beschikbaar op het gebied van logistiek, horeca, facilitair, administratief, techniek, detailhandel, zorg, bouw en agrarisch werk.

De Werksleutel is geschreven voor middenopgeleide anderstaligen met minimaal taalniveau A2 die de B1-route volgen, deelnemen aan taal op de werkvloer-trajecten, of een thematische cursus bij de gemeente of vakgerichte opleiding volgen.

Tinka Makaske werkt als NT2-docent, is teamleider van de inhoudelijk adviseurs bij NLTraining en redacteur bij Tijdschrift Les. Noortje Bos is werkzaam als NT2-docent, ontwikkelaar en inhoudelijk adviseur voor taal-en werktrajecten bij TopTaal in Amsterdam.

Details

EAN :9789046908259
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  20-07-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :242 mm
Breedte :172 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :335 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :191