Op naar de eindstreep Bekijk groter

Op naar de eindstreep

Nederlands voor Duitstaligen

Verkrijgbaar

Met deze taalmethode kunnen hoogopgeleide Duitstaligen hun Nederlandse taalvaardigheid naar niveau B2 tillen en oefenen voor het Staatsexamen. Daarbij leren ze ook veel over Nederland en zijn cultuur. 3de herziene druk.

Meer details

48,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

In Duitsland staat Nederland in de belangstelling. Velen willen de Nederlandse taal leren en de interesse in de Nederlandse cultuur is groot. Ook  gaan steeds meer Duitse studenten in Nederland studeren. Al lijken de talen van de buurlanden op elkaar, toch is een gedegen kennis belangrijk om later tot een goede taalvaardigheid te komen. Met de methode Op naar de eindstreep kunnen hoogopgeleide Duitstaligen hun Nederlandse taalvaardigheid naar niveau B2 tillen en oefenen voor het Staatsexamen, terwijl ze tegelijkertijd veel leren over Nederland en de Nederlandse cultuur.

In elk van de twaalf hoofdstukken van Op naar de eindstreep staan een Nederlandse provincie en een inhoudelijk thema centraal. Door middel van een quiz maken cursisten kennis met de Nederlandse provincies. Daarnaast leren cursisten in het onderdeel Voorbereiden nieuwe woordenschat aan de hand van actuele teksten. In het onderdeel Uitvoeren komen alle vaardigheden aan bod en gaan cursisten met diverse spreekopdrachten aan de slag. Ze sluiten het hoofdstuk af met het inslijpen van grammatica en woordenschat en het schrijven van een tekst.

Bij deze uitgave hoort een website met woordenlijsten, woordenschatoefeningen, multiplechoicetoetsen en de antwoorden bij de oefeningen uit het boek. Voor de docent is een handleiding beschikbaar met handige kopieerbladen en toetsen.

Verschil met vorige editie:

  • alle hoofdstukken en teksten van Op naar de eindstreep zijn grondig herzien. In elk van de twaalf hoofdstukken staat nu een Nederlandse provincie en een inhoudelijk   thema centraal.
  • elk hoofdstuk is opgebouwd uit drie delen: voorbereiden, uitvoeren en oefenen.
  • de woordenlijsten komen nu ook in Quizlet
  • net als in het boek is het online materiaal volledig herzien

Met de methode Op naar de eindstreep kunnen hoogopgeleide Duitstaligen hun Nederlandse taalvaardigheid naar niveau B2 tillen en oefenen voor het Staatsexamen.

Deze leergang kan als vervolg gebruikt worden op In de startblokken, Nederlands voor Duitstaligen van Berna de Boer e.a., waarin gewerkt wordt van beginnersniveau tot niveau A2.

Gerelateerde titels

Auteurs

Katja Verbruggen

Katja Verbruggen is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht.


Marjet Tamse

Marjet Tamse werkt als zelfstandig docent NT2 en schrijfvaardigheid.