Zichtbaar Nederlands Bekijk groter

Zichtbaar Nederlands

Grammatica NT

Verkrijgbaar

De Nederlandse grammatica op een visuele manier uitgelegd met weinig tekst en veel schema’s, voorbeelden en humoristische tekeningen. Voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen.

Het is niet mogelijk om van Zichtbaar Nederlands een beoordelingsexemplaar aan te vragen.

Meer details

39,50 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2019, 1ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's280p.

Meer informatie

Dat grammatica niet moeilijk, abstract en saai hoeft te zijn, bewijst de uitgave Zichtbaar Nederlands. In deze uitgave wordt de Nederlandse grammatica op een visuele manier uitgelegd met weinig tekst en veel schema’s, voorbeelden en humoristische tekeningen.

Zichtbaar Nederlands helpt anderstaligen om de grammaticaregels op een leuke, toegankelijke manier snel onder de knie te krijgen. De auteur werkt met vuistregels en de uitleg is zo kort mogelijk. De visuele ondersteuning werkt verhelderend en motiverend, en zorgt er bovendien voor dat cursisten de informatie goed kunnen onthouden.

De zeven hoofdstukken zijn ieder opgebouwd rondom een grammaticaal thema. De thema’s staan op zichzelf en kunnen in willekeurige volgorde worden gebruikt. Ieder hoofdstuk biedt informatie aan op verschillende taalniveaus (A1 tot B2). Met communicatieve oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk worden cursisten uitgedaagd om de grammaticaregels toe te passen tijdens gesprekken.

De bijbehorende website bevat digitale oefeningen met feedback, animaties en ondersteunend materiaal voor spreekoefeningen. In de docentenhandleiding staan achtergronden en didactische tips voor in de les.

Zichtbaar Nederlands is geschreven voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen die op een andere manier de Nederlandse grammatica willen leren of die hun kennis van de grammatica willen opfrissen en oefenen. Daarnaast is deze uitgave geschikt om te gebruiken naast elke NT2-taalmethode.

Downloaden

Auteurs

Bas van der Ham

Bas van der Ham werkt als docent NT2 aan de opleiding Neerlandistiek van de Adam Mickiewicz-universiteit in Poznán, in Polen.