Beter lezen - Tekstboek Bekijk groter

Beter lezen - Tekstboek

Cursus voor beginnende volwassen lezers in het Nederlands

Verkrijgbaar

Een leescursus voor alfabetiseringsgroepen en langzaam lerenden in het NT2-onderwijs. Kan ook gebruikt worden voor het NT1-onderwijs.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2017, 5de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 80p.

Meer informatie

Beter lezen is een leescursus voor alfabetiseringsgroepen en langzaam lerenden in het NT2-onderwijs en kan ook gebruikt worden voor het NT1-onderwijs. De teksten zijn eenvoudig, maar houden rekening met de interesses van volwassenen. Ze bestaan uit een combinatie van originele verhalen en authentiek materiaal waar cursisten in het dagelijks leven mee geconfronteerd worden. Zo wordt de motivatie voor het lezen behouden en maken cursisten de nodige ‘leeskilometers’.

 Beter lezen bestaat uit een tekstboek en twee oefenboeken. De 42 korte teksten in het tekstboek worden verhelderd met illustraties. Het niveau van de teksten loopt geleidelijk op naar Alfa COefenboek 1 geeft oefeningen bij tekst 1 tot en met 21 uit het tekstboek, en Oefenboek 2 bij tekst 22 tot en met 42. Met de oefenboeken werken cursisten aan tekstbegrip en woordenschat. Per tekst zijn er oefeningen op verschillende niveaus. Differentiatie is dus mogelijk. Omdat de teksten kort zijn, is het mogelijk ze groepsgewijs te behandelen.

Deze cursus is bedoeld als verrijkingsstof naast een algemene alfabetiserings- of NT2-methode.

In deze herziene druk zijn een aantal teksten geactualiseerd. Verouderde illustraties zijn vervangen en waar nodig zijn oefeningen aangepast.

Auteurs

Marilene Gathier

Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau De Taalvraag. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en -adviseur Nederlands.


Dorine de Kruyf

Dorine de Kruyf is onderwijsadviseur, educatief auteur en redacteur en heeft haar eigen bedrijf: Bureau Taalkunst. Ze heeft een ruime ervaring op het gebied van NT2 en het schrijven van lesmateriaal voor diverse doelgroepen.