Beter Nederlands spreken


Nederlands | 31-05-2016 |

9789046905005

Paperback / softback


€ 33,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Een goede spreekvaardigheid is van cruciaal belang voor iedere anderstalige die Nederlands wil leren. Daar komt veel bij kijken: de inhoud moet begrijpelijk en samenhangend zijn, de grammatica moet worden toegepast en de spreker moet voldoende verstaanbaar zijn voor de luisteraar. Beter Nederlands spreken is de eerste methode die de training van al deze aspecten met elkaar verenigt.

In deze uitgave bouwt de cursist in zeven thematische hoofdstukken structureel aan zijn spreekvaardigheid. Woordenschat, grammatica, en uitspraak komen in ieder hoofdstuk aan bod. Alle aspecten van verstaanbaarheid worden aangeboden: nadruk, zinsmelodie en klanken. Hoofdstuk 8 bestaat uit oefeningen op niveau B1, als voorbereiding op het Staatsexamen. Op de website zijn er ook extra spreekoefeningen naar niveau B2 te vinden.

Bij de uitgave hoort een uitgebreide website, waarop de geluidsfragmenten bij alle dialogen, routines en uitspraakoefeningen uit het boek beschikbaar zijn, maar ook extra uitspraakoefeningen, transcripten, studiewijzers en een handleiding voor docenten. Deze handleiding omvat een intaketoets en bovenal een schat aan waardevolle instructies voor uitleg en feedback.

Beter Nederlands spreken is geschreven voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen vanaf niveau A1. De uitgave kan gebruikt worden in cursussen en in privélessen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Marilene Gathier is educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands. Zij schreef mee aan diverse lesmethoden NT2 en is onder andere de auteur van Welkom in Nederland en van de serie Schrijf Vaardig. Marieke Goedegebure is taaltrainer en logopedist NT2. Ze geeft uitspraaktraining aan anderstaligen en workshops en advies aan docenten en taalvrijwilligers over de uitspraak van het Nederlands als tweede taal. Ook schreef ze over dit onderwerp in diverse vakbladen.

Details

EAN :9789046905005
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  31-05-2016
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :171 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :436 gr
Status : Bestelbaar