De spijker op de kop Bekijk groter

De spijker op de kop

Nederlandse uitdrukkingen voor anderstaligen

Verkrijgbaar

Ruim honderd uitdrukkingen die veel voorkomen in het dagelijks taalgebruik en in de media, gepresenteerd in een verhelderende context. Voor anderstaligen die al goed Nederlands spreken en nu streven naar meer natuurlijk en gevarieerd taalgebruik.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 80p.

Meer informatie

In de Nederlandse taal hoor of lees je 'om de haverklap' uitdrukkingen: je collega's gaan 'aan de slag', mensen vragen of je Nederlands al 'onder de knie hebt' en je docent vraagt of je met zijn instructie 'uit de voeten kunt'. Als Nederlands niet je moedertaal is, is daar vaak 'geen touw aan vast te knopen'! Het is handig om uitdrukkingen te begrijpen, en bovendien is het leuk: ze kleuren de taal.

De spijker op de kop biedt ruim honderd uitdrukkingen die veel voorkomen in het dagelijks taalgebruik en in de media. Deze uitdrukkingen worden in een verhelderende context gepresenteerd. Ze zijn voorzien van verschillende soorten oefeningen om het begrip van de uitdrukkingen te trainen en te leren hoe je ze actief kunt gebruiken

In deze herziene uitgave zijn alle verouderde mediafragmenten vervangen en qua inhoud zoveel mogelijk tijdloos gemaakt, zodat het boek altijd actueel blijft. Ook de oefeningen bij de aangepaste fragmenten zijn opgefrist.

Dit boek is geschikt voor anderstaligen die al goed Nederlands spreken en nu streven naar meer natuurlijk en gevarieerd taalgebruik. De spijker op de kop is zowel geschikt voor zelfstudie als voor gebruik in een groepssituatie.

Auteurs

Berna de Boer

Berna de Boer is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.


Birgit Lijmbach

Birgit Lijmbach is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.