Taaltalent deel 3 Bekijk groter

Taaltalent deel 3

Methode Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen

Verkrijgbaar

Taaltalent 3 brengt de cursist Nederlands voor anderstaligen in twaalf hoofdstukken van niveau A2 naar niveau B1.

Meer details

48,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 296p.

Meer informatie

Veel anderstaligen willen in Nederland een opleiding volgen, een baan vinden of zo goed ingeburgerd raken dat ze het Staatsexamen NT2, Programma I kunnen halen. Hiervoor hebben ze minimaal niveau B1 van het ERK nodig. Met Taaltalent kunnen ze hun taalvaardigheid op dat niveau brengen. Met Taaltalent 1, 2 en 3 leert de cursist het Nederlands op een communicatieve en interactieve manier van basisvaardigheden naar vaardigheden die meer gericht zijn op het talig kunnen functioneren in een opleiding of een baan. Daarnaast biedt Taaltalent opdrachten aan die de cursist voorbereiden op het inburgeringsexamen en op het Staatsexamen, Programma l.

Taaltalent 3 brengt de cursist in twaalf hoofdstukken van niveau A2 naar niveau B1. In Taaltalent 3 wordt een deel van de grammatica uit deel 1 en 2 herhaald en uitgebreid met nieuwe grammatica. Daarnaast bevat Taaltalent 3 opdrachten die vergelijkbaar zijn met de opdrachten in het Staatsexamen, Programma I. In dit deel is er extra aandacht voor de beroepssectoren op mbo-niveau. Aan de hand daarvan is er ook aandacht voor praktische zaken, zoals het begrijpen van een informatieve tekst over een opleiding en het opstellen van een cv.

Bij Taaltalent 1, 2 en 3 is een uitgebreide website met docentenmateriaal, digitale oefeningen, geluidsmateriaal, toetsen, woordenlijsten en een sleutel bij de oefeningen uit het boek.

Auteurs

Katja Verbruggen

Katja Verbruggen is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht.


Van dezelfde auteur:

Henny Taks

Henny Taks is verbonden aan Talencentrum van Universiteit Maastricht.


Eefke Jacobs

Eefke Jacobs is NT2-docent bij CapabelTaal in Utrecht.