Taaltalent deel 1 Bekijk groter

Taaltalent deel 1

Methode Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen

Verkrijgbaar

Een totaalmethode Nederlands voor anderstaligen. Met aandacht voor basisgrammatica en woordenschat, maar ook voor cultuur en studievaardigheid. Brengt de cursist naar niveau B1 van het ERK.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 160p.
jaar2014,1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Veel anderstaligen willen in Nederland een opleiding volgen, een baan vinden of zo goed ingeburgerd raken dat ze het Staatsexamen NT2, Programma I kunnen halen. Hiervoor hebben ze minimaal niveau B1 van het ERK nodig. Met Taaltalent kunnen ze hun taalvaardigheid op dat niveau brengen. Met Taaltalent 1, 2 en 3 leert de cursist het Nederlands op een communicatieve en interactieve manier van basisvaardigheden naar vaardigheden die meer gericht zijn op het talig kunnen functioneren in een opleiding of een baan. Daarnaast biedt Taaltalent opdrachten aan die de cursist voorbereiden op het inburgeringsexamen en op het Staatsexamen, Programma l.

Taaltalent 1 brengt de cursist in zeven hoofdstukken naar niveau A1. In Taaltalent 1 is er niet alleen aandacht voor de basisgrammatica en de belangrijkste woordenschat, maar komen ook cultuur en studievaardigheid aan bod. De thematische hoofdstukken gaan over alledaagse onderwerpen. Na deel 1 is de cursist in staat een eenvoudig gesprek te voeren, formulieren in te vullen, korte teksten te schrijven en niet al te moeilijke lees- en luisterteksten te begrijpen.

Bij Taaltalent 1, 2 en 3 is een uitgebreide website met docentenmateriaal, digitale oefeningen, geluidsmateriaal, toetsen, woordenlijsten en een sleutel bij de oefeningen uit het boek. De boeken zijn geschikt voor anderstalige cursisten die in binnen- of buitenland op een gestructureerde manier aan hun Nederlands willen werken.

Auteurs

Henny Taks

Henny Taks is verbonden aan Talencentrum van Universiteit Maastricht.


Katja Verbruggen

Katja Verbruggen is werkzaam bij het Talencentrum van de Universiteit Maastricht, waar zij NT2-lessen geeft aan hoger opgeleiden.