Nederlands in actie Bekijk groter

Nederlands in actie

Methode NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen

Verkrijgbaar

Gevarieerde totaalmethode NT2 voor hoger opgeleiden, van niveau A2 naar B1. Met aandacht voor alle vaardigheden - lezen, luisteren, spreken en schrijven - en de uitbreiding van het vocabulaire en de grammatica.

Meer details

48,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2012, 3de herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Nederlands in actie is een totaalmethode NT2 voor hoger opgeleiden, van niveau A2 naar B1. In elk hoofdstuk komen steeds alle vaardigheden aan bod: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarnaast is er aandacht voor uitbreiding van het vocabulaire en de grammatica. Bij alle onderdelen ligt het accent op het actief gebruik van de taal in betekenisvolle situaties. De thema's in Nederlands in actie zijn werk, studie en vrije tijd, reizen, gevoelens, onderwijs, buitenlanders in Nederland, relaties, economie en kunst.

De leerstof wordt gevarieerd aangeboden. Er zijn verrassende teksten en beeldfragmenten met aansprekende opdrachten en actieve werkvormen. Bij het boek wordt een website aangeboden met daarop aanvullend audio- en beeldmateriaal, vocabulaire- en grammaticaoefeningen en voor docenten een handleiding en toetsen.

Deze derde druk is geheel herzien. Alle lees- en luisterteksten zijn vervangen door actuele teksten. Het thema gezondheid is vervangen door het thema economie. Het vocabulaire is uitgebreid, er zijn meer schrijfopdrachten en de grammatica is aangepast. Het vocabulaire en de teksten zijn te beluisteren via de website.

Nederlands in actie is een methode voor hoger opgeleiden zoals uitwisselingsstudenten en 'expats', maar is ook geschikt voor studenten Nederlands in het buitenland.

Auteurs

Berna de Boer

Berna de Boer is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.


Van dezelfde auteur:

Margaret van der Kamp

Margaret van der Kamp is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.


Birgit Lijmbach

Birgit Lijmbach is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.