Schrijf Vaardig deel 2 Bekijk groter

Schrijf Vaardig deel 2

Methode met grammaticale opbouw voor anderstaligen

Verkrijgbaar

Een methode schrijfvaardigheid met een grammaticale opbouw voor midden en hoger opgeleide anderstaligen.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2012, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

Schrijf Vaardig is een methode schrijfvaardigheid met een grammaticale opbouw. Met deze methode werken cursisten systematisch aan de opbouw van schriftelijke taalvaardigheid en leren zij een brief, een e-mail, of een andere tekst zo correct mogelijk te schrijven.

Schrijf Vaardig bestaat uit drie delen. Deel 1 is voor cursisten die naar Staatsexamen programma I of niveau B1 toe willen werken. In dit deel worden grammaticale onderwerpen als zinsvolgorde, ontkenningen, werkwoordstijden, verwijswoorden en verbindingswoorden behandeld. Deel 2 is geschreven als voorbereiding op beide staatsexamens en voor cursisten tussen niveau A2 en B2, en behandelt alle aspecten van schrijfvaardigheid die niet onder grammatica vallen: adequaatheid, woordgebruik, samenhang en opbouw, tabellen en grafieken en spelling. Deel 3 is voor cursisten die Staatsexamen programma II willen doen of niveau B2 willen bereiken. In dit deel wordt de grammatica uit deel 1 herhaald en uitgebreid. Daarnaast bevat deel 3 onderwerpen die naar Meijerink 3F toewerken, zoals briefconventies en aantekeningen maken. Schrijf Vaardig is meer dan een examentrainer, waarbij de cursist het niveau van het examen al moet hebben: er wordt gericht aan de opbouw van de taalvaardigheid gewerkt.

Op de ondersteunende website worden de antwoorden bij de oefeningen aangeboden, zijn digitale oefeningen en een toets en oefeningen te vinden om de grammaticale termen te oefenen. Ook zijn er geluidsfragmenten die de cursist nodig heeft bij bepaalde oefeningen uit deel 2 en 3. Voor docenten zijn er tevens een docentenhandleiding en toetsen bij elk hoofdstuk beschikbaar.

De methode is geschreven voor midden en hoger opgeleide anderstaligen met een afgeronde middelbareschool- of beroepsopleiding die Staatsexamen NT2 programma I of II willen doen of een vergelijkbaar schriftelijk taalniveau willen bereiken. De methode kan ook gebruikt worden door mbo-studenten (bbl) met een anderstalige achtergrond.

Auteurs

Marilene Gathier

Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau De Taalvraag. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en -adviseur Nederlands.