Leerwoordenboek Nederlands Bekijk groter

Leerwoordenboek Nederlands

Verkrijgbaar

Basiswoordenboek Nederlands voor beginnende cursisten Nederlands als tweede taal. Bevat 2700, meestal hoogfrequente woorden uit de NT2-basismethoden met omschrijving en voorbeeldzin.

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 296p.
jaar2005, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Het Leerwoordenboek Nederlands is een basiswoordenboek Nederlands voor beginnende cursisten Nederlands als tweede taal. Het behandelt ruim 2700 woorden. Dit zijn grotendeels hoogfrequente woorden, afkomstig uit de gangbare NT2-basismethoden. Daarnaast zijn woorden opgenomen die niet in methodes staan, maar wel van belang zijn voor de cursisten, bijvoorbeeld 'inburgeren', 'nieuwkomer', 'website' en 'subsidie'. Dit woordenboek geeft voor alle opgenomen trefwoorden een omschrijving en/of een synoniem of tegenstelling, en een voorbeeldzin. Sommige woorden worden verduidelijkt met illustraties of overzichtstekeningen, zoals de woordgroep rond 'het lichaam'.
Verder is bij elk trefwoord schrijfruimte opgenomen voor een aantekening (in de moedertaal), waarmee dit boek niet alleen een naslagwerk is, maar ook een werkboek. Op de bijbehorende website staan oefeningen waarmee de cursisten zich kunnen trainen in het werken met een woordenboek, en een docentenhandleiding.

Het woordenboek is te gebruiken naast alle basismethodes Nederlands door jongeren en volwassenen met weinig vooropleiding, tot ongeveer NT2-niveau 2. Net gestarte en langzaam lerende cursisten, voor wie NT2-niveau 2 lastig te halen zal zijn, hebben met dit Leerwoordenboek Nederlands eindelijk een woordenboek dat zij echt kunnen gebruiken.

Auteurs

Marilene Gathier

Marilene Gathier is educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands bij haar eigen taalbureau ‘De Taalvraag’ in Rotterdam.


Dorine de Kruyf

Dorine de Kruyf is onderwijsadviseur, educatief auteur en redacteur en heeft haar eigen bedrijf: Bureau Taalkunst. Ze heeft een ruime ervaring op het gebied van NT2 en het schrijven van lesmateriaal voor diverse doelgroepen.