Beter Nederlands 1 Bekijk groter

Beter Nederlands 1

Grammaticaal hulpboek voor anderstaligen

Verkrijgbaar

Verdieping van de Nederlandse grammatica voor anderstaligen die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs in hun land van herkomst hebben gevolgd. Met theorie voor de docent, een sleutel bij de oefeningen en een register.

Meer details

14,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 152p.
jaar2011, 7de druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Anderstaligen die het Nederlands al aardig onder de knie hebben, houden vaak vragen over de grammatica waarop zij in een basiscursus geen antwoord krijgen. Dit boek geeft uitleg bij specifieke grammaticale problemen. Tevens zijn oefeningen opgenomen waardoor cursisten de Nederlandse grammatica nog beter leren beheersen.

Beter Nederlands is een serie grammaticale oefenboeken voor anderstaligen die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs in hun land van herkomst hebben gevolgd. Het inleidende deel, Beter Nederlands, behandelt de grammatica voor beginners (vanaf niveau A1). Beter Nederlands 1 en Beter Nederlands 2 bieden verdieping voor anderstaligen die al over een basistaalvaardigheid van het Nederlands beschikken (vanaf niveau B1). Elk deel is voorzien van theorie voor de docent, een sleutel bij de oefeningen en een register.

Beter Nederlands 1 behandelt de volgende onderwerpen: het gebruik van de verschillende tijden, de voltooide tijd met hulpwerkwoorden, de passieve vorm, het werkwoord 'zullen', 'als ... dan'-zinnen, voegwoorden, bijzinnen met verwijswoorden en verwijswoorden met een voorzetsel.

Beter Nederlands is geschikt voor anderstaligen die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs hebben gehad. Elk deel bevat theorie voor de docent en een sleutel bij de oefeningen. In deze herziening zijn de ideeën van gebruikers verwerkt. De uitleg en indeling zijn verbeterd en enkele oefeningen zijn aangepast.

Auteurs

Dina Bouman-Noordermeer

Dina Bouman-Noordermeer zette voor roc Albeda College, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam, de cursus voor buitenlandse studenten op die leidt naar het staatsexamen NT2, programma II. Ze is beoordelaar van de staatsexamens NT2 en houdt zich bezig met taalbegeleiding.


Marilene Gathier

Marilene Gathier is educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands bij haar eigen taalbureau ‘De Taalvraag’ in Rotterdam.


Van dezelfde auteur:

Erica Griffioen