Verder lezen Bekijk groter

Verder lezen

Leesteksten voor anderstaligen

Verkrijgbaar

Leesteksten voor volwassen cursisten. Vervolg op Beter lezen. Bevordert de leesvaardigheid en het leesplezier

Meer details

21,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2003, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

Verder lezen is een boek met leesteksten voor volwassen cursisten die in het Nederlands gealfabetiseerd zijn en voor NT2-cursisten met een langzaam tot normaal leertempo. Het is een vervolg op het leesboek Beter lezen, de teksten zijn zowel langer als een graadje moeilijker. Het doel van dit boek is tweeledig. Het eerste doel is het bevorderen van de leesvaardigheid. Daarom worden per thema ook authentieke teksten aangeboden, zoals krantenartikelen en folders. Het tweede doel is vergroten van het leesplezier. De verhalen sluiten dan ook aan bij de belangstellingssfeer van de cursisten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld schoolervaring in eigen land, geldproblemen en gewoontes in Nederland. Bij elke leestekst zijn enkele begripsoefeningen, woordenoefeningen en gespreksvragen opgenomen. Na bespreking van het woordenlijstje dat bij iedere tekst is opgenomen, kunnen de cursisten de tekst zelfstandig lezen, thuis of in de klas. Verder lezen kan gebruikt worden naast reguliere NT2-methodes als Startpunt, IJsbreker of Breekijzer. De teksten zijn geschreven binnen NT2-niveau 1; na twee tot drie maanden NT2-onderwijs of na een alfabetiseringscursus kunnen de cursisten met Verder lezen beginnen. In deze tweede druk zijn datums, tarieven en dergelijke geactualiseerd.

Auteurs

Marilene Gathier

Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau De Taalvraag. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en -adviseur Nederlands.


Dorine de Kruyf

Dorine de Kruyf is onderwijsadviseur, educatief auteur en redacteur en heeft haar eigen bedrijf: Bureau Taalkunst. Ze heeft een ruime ervaring op het gebied van NT2 en het schrijven van lesmateriaal voor diverse doelgroepen.