In de startblokken Bekijk groter

In de startblokken

Nederlands voor Duitstaligen

Verkrijgbaar

Praktische en gevarieerde taalcursus Nederlands met dialogen, grammatica, spreek- en schrijfopdrachten (boek en cd), waarmee Duitstaligen in korte tijd niveau A2 van het Europees referentiekader kunnen bereiken.

Meer details

33,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 181p.
jaar2009, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

In Duitsland staat Nederland in de belangstelling: velen willen de Nederlandse taal leren en de interesse in het buurland is groot. Daarbij weten steeds meer Duitse studenten hun weg te vinden naar de Nederlandse universiteiten en hbo-opleidingen. Ook al lijken de talen van de buurlanden op elkaar, toch is een gedegen basis belangrijk om tot een goede taalvaardigheid in het Nederlands te komen.

In de startblokken voorziet Duitstaligen van adequaat studiemateriaal voor een snelle start. Deze methode bevat achttien hoofdstukken met dialogen over dagelijkse situaties. Daarnaast worden woordenlijsten, grammatica, spreek- en schrijfopdrachten aangeboden en extra opdrachten voor thuis. Doordat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de voorkennis uit het Duits, kunnen de cursisten in korte tijd niveau A2 van het Europees Referentiekader bereiken.

In de startblokken bestaat uit een boek, een cd met de dialogen en uitspraakoefeningen en een website met interactieve oefeningen en uitgebreid docentenmateriaal. In hun eerdere publicaties hebben de auteurs al laten zien dat zij borg staan voor effectief, maar gevarieerd en levendig cursusmateriaal.

Als vervolg op dit boek kan Nederlands in actie worden gebruikt, waarin gewerkt wordt naar niveau B1. Ook kan Op naar de eindstreep - Nederlands voor Duitstaligen gebruikt worden van Henny Taks en Katja Verbruggen, waarin gewerkt wordt van niveau A2 naar B2.

Auteurs

Berna de Boer

Berna de Boer is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.


Margaret van der Kamp

Margaret van der Kamp is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.


Birgit Lijmbach

Birgit Lijmbach is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen.