Beter Nederlands 2 Bekijk groter

Beter Nederlands 2

Grammaticaal hulpboek voor anderstaligen

Verkrijgbaar

11,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 125p.
jaar2003, 5de druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Beter Nederlands is een serie grammaticale oefenboeken voor anderstaligen die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs in hun land van herkomst hebben gehad. Het inleidende deel, Beter Nederlands, behandelt de grammatica voor beginners (vanaf NT2-niveau 1). Beter Nederlands 1 en Beter Nederlands 2 bieden verdieping voor anderstaligen die al over een basistaalvaardigheid van het Nederlands beschikken (vanaf NT2-niveau 3). Elk deel is voorzien van theorie (voor de docent), een sleutel bij de oefeningen en een register. In Beter Nederlands 2 komt in elk hoofdstuk een bepaald grammaticaal probleem aan de orde, bijvoorbeeld de plaats van het scheidbare deel van werkwoorden in de zin. Voorbeeldzinnen maken duidelijk op welke manier het grammaticale probleem kan worden opgelost. In oefeningen kunnen mogelijke oplossingen zelf getoetst worden.

In deze herziene vijfde druk van Beter Nederlands 2 zijn gedateerde woorden vervangen en overbodige woorden geschrapt. Ook is het formaat van het boek vergroot, zodat de cursisten meer ruimte hebben om hun antwoorden in te vullen.

De auteurs Dina Bouman-Noordermeer, Marilene Gathier, Erica Griffioen en Rita Rutten zijn als docent en/of stafmedewerker verbonden aan het Albeda College (Rotterdam), het ROC Utrecht en het ROC Zadkine (Rotterdam).

Auteurs

Dina Bouman-Noordermeer

Dina Bouman-Noordermeer zette voor roc Albeda College, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam, de cursus voor buitenlandse studenten op die leidt naar het staatsexamen NT2, programma II. Ze is beoordelaar van de staatsexamens NT2 en houdt zich bezig met taalbegeleiding.


Marilene Gathier

Marilene Gathier is educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands bij haar eigen taalbureau ‘De Taalvraag’ in Rotterdam.


Van dezelfde auteur:

Erica Griffioen