Thuis! - cursistenboek Bekijk groter

Thuis! - cursistenboek

Sociale redzaamheid voor anderstalige senioren

9789062834587

Verkrijgbaar

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

De inburgering en integratie van allochtonen in Nederland is al jaren een belangrijk agendapunt. De eerste generatie migranten is daarbij echter een vergeten groep, zeker wat taalcursussen betreft. Voor deze groep, de anderstalige senioren, is de lesmethode Thuis! ontwikkeld. Hiermee kunnen zij hun Nederlands verbeteren en zich voorbereiden op het ouder worden in Nederland.

De methode is opgebouwd rond tien themas zoals werk, cultuur en vrije tijd, die uitgewerkt zijn in taallessen. Deze themas sluiten aan bij de belevingswereld van allochtone ouderen en informeren hen over allerlei relevante onderwerpen, voorzieningen en instellingen: Hoe voorkom je ongelukjes in huis? Hoe kun je een volkstuintje krijgen? Wat is de wijkpost voor ouderen?

In Thuis! staat het praktisch taalgebruik centraal. De nadruk ligt op spreken en luisteren. Naast de reguliere lessen voor in het klaslokaal bevat de methode ook eropuit-lessen, waarin de cursisten het geleerde in de praktijk toepassen.

De methode bestaat uit een cursistenboek en een uitvoerige docentenhandleiding met audio-cds. De lesmethode is bedoeld voor anderstalige senioren, ongeachte het NT2-niveau, die hun Nederlands willen verbeteren.

Thuis! is ontwikkeld door FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam.
Vera de Bot en Gerrie Gastelaars zijn verbonden aan de afdeling NT2 van de VU.

Doelgroep: volwasseneneducatie

Auteurs

Vera de Bot


Gerrie Gastelaars