Polaroid Bekijk groter

Polaroid

Moldaviet 21

9789078068860

Verkrijgbaar

Een jongeman vindt in ene prullenbak een mislukte polaroidfoto van een meisje. Hij gaat naar haar op zoek en fantaseert over haar en zijn eigen leven.

Meer details

11,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 96p.
Extra 10,5 x 16,5 cm

Meer informatie

In Polaroid prikt een jongeman op het station lukraak een bestemming en reist op de bonnefooi naar een provinciestadje. Daar vindt hij in een prullenbak een mislukte polaroidfoto van een meisje. Deze vondst prikkelt zijn verbeelding en hij gaat op zoek naar haar. Hij fantaseert over haar, maar fantaseert tevens zijn eigen leven. Zomerhitte, drank en sigaretten benevelen hem regelmatig en allengs vervagen de grenzen tussen droom en werkelijkheid, tussen waarheid en fantasie.

Uit het Tsjechisch vertaald en van een nawoord voorzien door Edgar de Bruin.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Marek Sindelka

De jonge Marek Sindelka [1984] debuteerde in 2006 als dichter met de bundel Strychnine, waarvoor hij werd onderscheiden met de Jiri Orten Prijs. Twee jaar later verscheen zijn eerste roman, De vergissing, die goed onthaald werd door zowel de critici als de lezers. Deze roman werd in 2011 omgewerkt tot een graphic novel. Marek Sindelka wordt gezien als een van de grootste talenten van de Tsjechische literatuur.