De gekooide charleston Bekijk groter

De gekooide charleston

Moldaviet 13

9789078068518

Verkrijgbaar

Een vermakelijk verhaal met een ernstige ondertoon. In de reeks Moldaviet, Tsjechische korte verhalen uit de 20ste en 21ste eeuw.

Meer details

9,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 86p.
Extra 10,5 x 16,5 cm

Meer informatie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voert een groep middel­bare scholieren in een Tsjechische provincieplaats onder de Duitse bezetting een revue op. Danny, de saxofonist in de band, is verliefd op hoofdrols­peelster Kristýna en probeert haar te versieren. Hij ziet zijn pogingen keer op keer gedwarsboomd door de wrede realiteit van de oorlog. Zo moet hij een Duitse beambte uitleg geven over de revue, die anti-Reichs­elementen zou bevatten, en moet hij s nachts het trouw­­­register van de pastorie over­schrijven zodat het huwelijk van een Joods meisje rechts­geldig wordt en voorkomen wordt dat zij zal worden gedeporteerd. Het drijft hem tot wanhoop en wanneer hij dan eindelijk Kristýna toch in zijn armen kan nemen, wordt daar opnieuw een stokje voor gestoken. Een vermakelijk verhaal met een ernstige ondertoon.

Auteurs

Josef Škvorecký

Josef Škvorecký (1924), Bohumil Hrabal en Milan Kundera: de grote drie van de Tsjechische literatuur. Škvorecký heeft talloze romans en klassiekers op zijn naam staan. Hij is vele malen gelauwerd met allerhande literaire prijzen en behoort tot het vaste rijtje namen dat genoemd wordt als kandidaat voor de Nobelprijs voor literatuur.