Wenken voor jonge letterkundigen Bekijk groter

Wenken voor jonge letterkundigen

Perlouses 5

9789071877728

Verkrijgbaar

8,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2004
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.
Extra 10,5 x 16,5 cm

Meer informatie

Wenken voor jonge letterkundigen is een lichtvoetig vademecum voor de aankomende schrijver. Het bevat behartenswaardige opmerkingen over geluk en pech bij het debuteren, over het afkraken van tegenstanders, over de methoden om een werk op te zetten, over dagelijkse arbeid en inspiratie, over vrouwen die voor letterkundigen een bedreiging vormen enzovoort, dat alles 'met broederlijke genegenheid aan het papier toevertrouwd'.
Tegelijk vormen deze Wenken een ironisch zelfportret van de kunstenaar als jonge man. Diens missie is er niet minder ernstig om: een leven dat geheel in het teken staat van het te scheppen werk en van de verdiensten die dat zou moeten opleveren - eeuwige roem, en een schip met geld. Wee de overwonnenen!

Uit het Frans vertaald door Rokus Hofstede

'Een fundamentele tekst' Frangois Bon
'Erg nuttig' Club des Poètes

De reeks Perlouses, met korte verhalen, novellen en essays, biedt de Nederlandstalige lezer een (hernieuwde) kennismaking met bekende en minder bekende grootheden uit de Franse literatuur. Elke vertaling gaat in principe vergezeld van een kort nawoord, waarin auteur en tekst in hun tijd worden geplaatst.
'Met elk deeltje kunnen we weer een poos voort: een treinreis, een zondagmiddag of een mensenleven.' - De Morgen.

Auteurs

Charles Baudelaire

Charles Baudelaire [1821-1867], wordt als een van de belangrijkste dichters van de Franse literatuur in de 19de eeuw beschouwd en schreef ook kunstkritieken, proza en essays. Hij vertaalde als een van de eersten werk van Edgar Allan Poe, in wie hij een geestverwant zag.