Licht in het duister Bekijk groter

Licht in het duister

9789086842605

Verkrijgbaar

Historische miniaturen over de veertien grote gebeurtenissen die de geschiedenis van de mensheid hebben veranderd. Een van de bekendste werken van Stefan Zweig.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

Sternstunden der Menschheit is een van de bekendste werken van Stefan Zweig. 

Soms is de geschiedenis spannender dan welk drama en levendiger dan welke roman ook. In deze verzameling historische miniaturen brengt Zweig veertien grote gebeurtenissen samen die de geschiedenis van de mensheid hebben veranderd. De novelle-achtige verhalen draaien rond een markante historische persoonlijkheid. Het blijkt dat het vaak de korte momenten zijn, door toeval bepaald, die vormend zijn voor de toekomst.

“Zulke dramatische, lotsbepalende momenten met een beslissende invloed die zijn eigen tijd verre overschrijdt, momenten waarin op een bepaalde datum, binnen een enkel uur en vaak zelfs binnen een minuut, alles wordt samengebald, komen in het leven van een mens en ook in de loop van de geschiedenis maar zelden voor. [...] Ik heb ze Sternstunden genoemd omdat ze al schitterend en onveranderlijk als sterren de nacht van de vergankelijkheid verlichten.” (Stefan Zweig)

Auteurs

Stefan Zweig

Stefan Zweig (1881-1942) was een Oostenrijkse schrijver die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk.


Persartikels

Kritisch lezen - humanistischverbond.be (2/12/2022) - "Hoewel het boek veertien zeer verschillende verhalen bevat die niets met elkaar te maken hebben, is het werk zo ongemeen spannend dat je het in een ruk wenst uit te lezen, uitermate boeiend en aangenaam om te volgen. Met dit werk heb je een stuk levende geschiedenis in handen." - lees de recensie van Paul Van Aelst