Flessenhart Bekijk groter

Flessenhart

korteverhalenroman

9789083210858

Verkrijgbaar

Met een scherp oog voor de absurditeit van de werkelijkheid en de realiteit van het absurde beschrijft de schrijver zijn zoektocht naar het nieuwe leven waar hij naar verlangt. En vindt en passant een nieuw literair genre uit: de korteverhalenroman (de kvr).

Meer details

20,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.

Meer informatie

'De verhalen van Robert Schuit zijn zo goed dat ik met hem wilde trouwen.' - Gerda Blees

Na de voltooiing van zijn laatste boek, waarin hij afscheid van neemt van zijn verloofde en de drank, dreigt schrijver Robert Schuit in herhaling te vallen. Net als zijn literaire alter ego keert hij terug naar zijn grote liefde rosé, en haar maatjes sigaret en defaitisme.
Zijn wens om zichzelf te ontstijgen en een beter mens te worden is groot, maar zijn vastbeslotenheid wankel. Laverend tussen zijn verlangens naar vrouwen en substanties, verdriet om verloren liefdes en angst voor de dood van zijn zieke vader probeert hij zichzelf te transformeren en de liefde te vinden. Met een scherp oog voor de absurditeit van de werkelijkheid en de realiteit van het absurde beschrijft hij zijn zoektocht, die hem vanuit zijn lege huis naar Brussel, verlaten stations en kringloopwinkels leidt. Geholpen en tegengewerkt door een heel leger vrouwen, een dominee, oude vrienden en zijn vader vindt hij uiteindelijk het nieuwe leven waar hij naar verlangt. De klassieke tragikomedie krijgt een verfrissend happy end, en en passant vindt de schrijver een nieuw literair genre uit: de korteverhalenroman (de kvr). De schrijver is dood, lang leve de schrijver.

Naam auteur: Robert Schuit
Lengte: 186 cm
Gewicht: 89 kilo
Kleur ogen: Blauw
Kleur haar: Blond
Schoenmaat: 43
Geboortedatum: 19-12-1978
Woonplaats: Woerden

Een drietal andere boeken van dezelfde auteur onder een andere naam
(Zeer korte verhalen)
'Er gebeurde o.a. niets'
'Huil maar, ik wens je uitstel toe'
'Mooie lieve schat'

Auteurs

Robert Schuit


Persartikels

Focus Knack (26/10/2022) tipt ‘Flessenhart’ van Robert Schuit

Ook De Morgen (29/10:2022) tipt de roman van Schuit.