De held van Madrid Bekijk groter

De held van Madrid

Moldaviet 30

9789491738760

Verkrijgbaar

Verhaal van het bewogen leven van een Tsjechoslowaakse Spanjeganger die in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) met de Internationale Brigades meevocht tegen generaal Franco.

Meer details

12,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 76p.

Meer informatie

Als de Spaanse studente Carmen op zoek is naar een thema voor haar scriptie wordt ze door een onverwachte ontmoeting met een oude zigeunerin op het spoor gezet van Tsjechoslowaakse Spanjegangers die in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) met de Internationale Brigades meevochten tegen generaal Franco. Ze leert Tsjechisch en gaat op zoek naar nog levende veteranen. Een van hen is František ‘Francisco’ Rek. In een alternerende vertelling, waarbij herhaaldelijk de vraag opkomt waarom iemand gaat vechten in een vreemd land, duiken we in het bewogen leven van Francisco. Het verhaal van zowel Carmen als Francisco neemt enkele verrassende wendingen. Met inmiddels vijf romans op haar naam is Markéta Pilátová ondertussen een van de belangrijkste Tsjechische moderne auteurs. Haar werk is in een tiental talen vertaald.

Vertaling en nawoord: Edgar de Bruin

Auteurs

Markéta Pilátová


Persartikels

DeWereldMorgen (6-1-2022) - "De Held van Madrid, een Tsjechisch verhaal over de Spaanse Burgeroorlog [...] Haar boekje over de Spaanse Burgeroorlog leg je niet zomaar opzij. Van deze auteur wil je meer lezen. - bespreking door Lode Vanoost - lezen