Bambini di Praga Bekijk groter

Bambini di Praga

Moldaviet 29

9789491738661

Verkrijgbaar

Deze novelle over vier verzekeringsagenten en hun wonderlijke wederwaardigheden schetst een surrealistisch beeld van 'gewone' gebeurtenissen.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

In de novelle Bambini die Praga schetst Bohumil Hrabal een surrealistisch beeld van 'gewone' gebeurtenissen. Vier verzekeringsagenten reizen door het land om de mensen een pensioenpolis aan te smeren. Op hun tocht ontmoeten ze de meest diverse types in de meest diverse omstandigheden. Hun 'slachtoffers' hebben ze van tevoren goed uitgezocht. Het blijken kleurrijke figuren, elk met zijn of haar eigen 'fantastische' verhaal.
Maar hoe zit het eigenlijk met de vier verzekeringsagenten zelf, en hoe loopt het uiteindelijk met ze af?

De titel Bambini die Praga verwijst schertsend naar het Kindeke Jezus van Praag in de Maria Victoriakerk op de Kleine Zijde. Dit beeldje zou twaalf wonderbaarlijke genezingen hebben verricht. De Italiaanse benaming in het meervoud [Kinderen van Praag] is een ironische aanduiding voor de vier verzekeringsagenten en hun wonderlijke wederwaardigheden.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bohumil Hrabal

Bohumil Hrabal (1914-1997) debuteerde pas in 1963 toen het politieke klimaat in het toenmalige Tsjechoslowakije dat toeliet. Daarvoor had hij al vele teksten geschreven die niet konden worden uitgegeven. Sommige zouden ook niet later worden uitgegeven, maar moesten wachten tot na de Fluwelen Revolutie in 1989, toen Hrabals Verzamelde Werk uitkwam.