Elders Bekijk groter

Elders

(drie denkbeeldige reizen)

9789086842094

Verkrijgbaar

Michaux neemt de lezer mee op zijn denkbeeldige reizen naar gebieden waarvan niemand het bestaan had vermoed. Als antropoloog van denkbeeldige volkeren kan hij met recht gelden als patafysicus (honoris causa).

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 188p.

Meer informatie

Henri Michaux  (1899-1984) was een dichter die lange tijd zonder vast adres leefde, een rusteloos reiziger, die tijdens zijn omzwervingen ontdekte dat hij liever denkbeeldige reizen maakte.  Zo werd hij een ontdekkingsreiziger die gebieden bezocht waarvan niemand het bestaan had vermoed, tot hij er verslag van deed: in Groot Garabagne beschreef hij de zeden en gebruiken van tientallen volkjes en stammen, in het Land van de Magie was hij getuige van veel wonderlijke verschijnselen, en in Poddema verbaasde hij zich over de merkwaardige instellingen van de Poddemezen, en over het lot van hun kunstmatig verwekte kinderen.  Als antropoloog van denkbeeldige volkeren kan Michaux met recht gelden als patafysicus (honoris causa).

In deze uitgave zijn voor het eerst alle imaginaire reizen uit Ailleurs (1948) in het Nederlands vertaald.

In samenwerking met de Nederlandse Academie voor ‘Patafysica (NAP)
Uit het Frans vertaald en van een nawoord voorzien door Piet Meeuse

Auteurs

Henri Michaux

Henri Michaux was schrijver, dichter en schilder. Al maakte hij zelf geen deel uit van het surrealisme, wordt zijn werk er wel toe gerekend. Michaux weigerde in 1965 de hem toegekende “Grand Prix National des Lettres” in ontvangst te nemen. Hij was Belg bij geboorte en werd in 1955 Frans staatsburger.