Zonder ondergoed Bekijk groter

Zonder ondergoed

9789463960670

Sold out

Verhalen, cursiefjes met een kern van waarheid en evenveel overdrijven, in de twee richtingen.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij overige uitgevers
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

Tijdens haar studies in Salamanca (2007-2008) schreef Jacinta op vraag van haar vrienden een blog. Dit 'dagboek' groeide jaren later uit tot wekelijkse, korte verhalen op Facebook.

Het gepakt worden door het leven en wat er nog in haar levensrugzak zit aan nostalgie en heimwee, schrijft ze neer. Verhalen, cursiefjes met een kern van waarheid en evenveel overdrijven, in de twee richtingen. Want dan pas is een verhaal de moeite waard om geschreven te worden. Om gelezen te worden.

'Wonen doe ik in Antwerpen, werken in hartje Brussel. Pendelen tussen de twee. Dan pakt het leven je zo nu en dan. Met mijn ogen en oren in het vandaag en nu. Mijn hoofd en lijf nog te vaak in het verleden en toen. In Zuid-Limburg waar mijn familie en vrienden leven. Een oude boom verplant je niet. Ik ben zo een oude boom.'

Auteurs

Jacinta De Roeck

Jacinta De Roeck (1956) gaf 21 jaar lang les in Regina Pacis te Tongeren. In 1999 werd ze onverwacht senator. Ze legde zich toe op medisch-ethische dossiers. Na twee legislaturen in de Belgische Senaat (1999-2007) trok ze naar Salamanca (Spanje) om er Castiliaans te studeren. Tussen 2009 en 2014 was ze directeur bij het Humanistisch Verbond. In april 2014 vroeg Open Vld haar om voor hen de ethische dossiers op te volgen. Als medeoprichter en vrijwilliger is ze al jarenlang actief bij LEIF en LEIF Antwerpen. In 2013 kreeg ze de LEIF time Achievement Award voor haar blijvende inzet voor een waardig levenseinde. Ze wordt vaak gevraagd voor lezingen en infosessies over ethische thema's waaronder het levenseinde en euthanasie.


Persartikels