Mevrouw Renaissance Bekijk groter

Mevrouw Renaissance

of Het leven en werk van stammoeder Brueghel

9789075995138

Verkrijgbaar

In dit sprankelende verhaal van Leen Huet vertelt de schilderes Mayken Verhulst Over haar werk, liefdes en invloed op schoonzoon Pieter Brueghel en kleinzoon Jan Brueghel.

Meer details

6,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij overige uitgevers
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.
Extra 10 x 15 cm

Meer informatie

Wat weet een biograaf echt over zijn onderwerp?

In dit sprankelende verhaal van Leen Huet onderbreekt de schilderes Mayken Verhulst een kunsthistorische uiteenzetting over haarzelf. Ze neemt het woord en vertelt ons geestig en kordaat over haar werk, haar liefdes en haar invloed op schoonzoon Pieter Bruegel en kleinzoon Jan Brueghel... Laat u meeslepen door deze renaissancevrouw en spilfiguur in een kunstenaarsdynastie!

Geïnspireerd door het enige gekende schilderij waarop Mayken Verhulst staat afgebeeld, maakte Alexandra Cool een levensgroot beeld van haar. Ze gebruikte hiervoor ruwe klei die ze in het Pajottenland opgroef en mengde met bloemen- zaden. Door regen en wind erodeert de ongebakken klei langzaam tot er uiteindelijk enkel een bloemenveldje overblijft.

Leen Huet publiceerde in 2016 een baanbrekende biografie van Pieter Bruegel de Oude.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Leen Huet

Leen Huet (Hoogstraten, 1966) is auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte (KU Leuven). Na haar studies verbleef ze een tijdlang in Firenze (Italië). Sinds 1991 woont ze in Leuven.
Kunst en literatuur zijn haar belangrijkste thema’s en inspiratiebronnen. Als geen ander weet Leen Huet haar bewondering voor zowel de grote meesters, bizarre kunstenaars en vergeten schrijvers op de lezer over te dragen.
Ze publiceerde bijdragen in De Morgen (columns Oud papier [over haar ontdekkingen op de tweedehandsboekenmarkt] en Rafels), De Standaard, Knack (column en blog), Stripgids (met onder andere een rubriek over opmerkelijke vrouwelijke stripfiguren), het Nieuw Wereldtijdschrift (met een reeks over bizarre schilderijen in de Belgische musea), De Brakke Hond, Dietsche Warande & Belfort, De Gids, Kunst en Cultuur, Surplus, Zacht Lawijd, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen.
(Foto: Rob Stevens)