De man van haar leven Bekijk groter

De man van haar leven

9789075995114

Sold out

Een schrijnende brief van mevrouw Bruegel in het Antwerps stadsarchief leidt tot een verrassend verhaal en nieuwe inzichten over de meester.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij Amerika
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.
Extra 10 x 15 cm

Meer informatie

In het Antwerpse stadsarchief ontdekt een jonge onderzoekster een schrijnende brief van mevrouw Bruegel. Dat leidt tot vragen, tot nieuwe inzichten over de meester en tot een wonderlijke dagdroom over de zeven hoofdzonden in onze tijd. 

Leen Huet schreef een verrassend verhaal over haar favoriete schilder. Met als bijlage: de eerste biografie van Bruegel uit 1604.

De man van haar leven is het tweede verhaal in een reeks historische vertellingen van Leen Huet over Antwerpen. Elk verhaal wordt vergezeld door een authentiek document. Eerder verscheen Nest, over Rubens’ moeder.

Auteurs

Leen Huet

Leen Huet (Hoogstraten, 1966) is auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte (KU Leuven). Na haar studies verbleef ze een tijdlang in Firenze (Italië). Sinds 1991 woont ze in Leuven.
Kunst en literatuur zijn haar belangrijkste thema’s en inspiratiebronnen. Als geen ander weet Leen Huet haar bewondering voor zowel de grote meesters, bizarre kunstenaars en vergeten schrijvers op de lezer over te dragen.
Ze publiceerde bijdragen in De Morgen (columns Oud papier [over haar ontdekkingen op de tweedehandsboekenmarkt] en Rafels), De Standaard, Knack (column en blog), Stripgids (met onder andere een rubriek over opmerkelijke vrouwelijke stripfiguren), het Nieuw Wereldtijdschrift (met een reeks over bizarre schilderijen in de Belgische musea), De Brakke Hond, Dietsche Warande & Belfort, De Gids, Kunst en Cultuur, Surplus, Zacht Lawijd, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen.
(Foto: Rob Stevens)