Gezichten van globalisering Bekijk groter

Gezichten van globalisering

9789062244607

Verkrijgbaar

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Globalisering wordt wel voorgesteld als hét middel bij uitstek om welvaart voor iedereen te genereren. Het recept luidt: Slecht de grenzen; maak geld en handel vrij; schaf beperkende regels af; privatiseer water, elektriciteit en alle andere nutsvoorzieningen, en laat "de markt" zijn werk doen. Dan komt alles goed. In schril contrast hiermee staan de wereldwijde protesten, waarbij een heel andere globalisering wordt bepleit.

Dit boek bevat elk interviews met inspirerende mensen die vanuit eigen inzet en ervaringen antwoorden geven op de schaduwkanten van de globalisering. Zij zoeken naar een globalisering van menselijkheid.

"Natuurlijk moeten we proberen mensen iets te laten zien van hoe verschrikkelijk armoede is en hoe armoede werkt, maar we moeten vooral laten zien dat het anders kan en proberen iets meer door te geven van al die mooie menselijke energie die er is om problemen op te lossen." - Sylvia Borren

"Ik denk dat ontwikkelingssamenwerking deel uitmaakt van dezelfde gedachtegang die vroeger heeft geleid tot kolonisering en vandaag de dag tot globalisering. Het is de neiging om onze vorm van beschaving op te dringen aan de rest van de wereld." - Thierry Verhelst

Auteurs

John Habets

Van de hand van John Habets verscheen eerder het boek ‘Over zelfgemaakte drempels’ (2008). Samen met Henk Goudemans van Stichting WereldDelen verzorgde hij tevens de redactie van een drietal boeken met interviews, getiteld: ‘Eén wereld, één mensheid’ (1999), ‘Gezichten van globalisering’ (2005) en ‘De voedselparadox’ (2013).


Van dezelfde auteur:

Henk Goudemans