Casablanca voorbij Bekijk groter

Casablanca voorbij

Het bewogen levensverhaal van Corinne Van Tongerloo

9789490952259

Verkrijgbaar

Het leven van deze transgenderpionier leest als een avonturenroman, is tegelijk  een tijdsdocument, maar bovenal een ode aan de moed en de veerkracht van een bijzondere vrouw.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij kartonnen dozen
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Corinne Van Tongerloo wordt in 1936 als Cornelis Van Tongerloo geboren in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Cor voelt al vroeg dat er iets niet klopt. Het liefst wil hij net zoals zijn zussen zijn. Maar dat is in die tijd niet probleemloos. Het woord transgender bestaat nog niet en Cor moet zelf op zoek gaan naar een oplossing.

Het leven van deze transgenderpionier leest als een avonturenroman, vol onverwachte wendingen en sterke emoties. Tegelijk is het een tijdsdocument van een periode waarin van een medische of psychologische begeleiding van transgenders geen sprake was. Maar bovenal is het een ode aan de moed en de veerkracht van een bijzondere vrouw, die er ondanks beproeving en tegenwerking in slaagt om zich tot een evenwichtige en optimistische persoonlijkheid te ontwikkelen.

Auteurs

Linda Asselbergs

Linda Asselbergs (1953) is germaniste van opleiding en was tot haar pensioen redactrice en columniste bij Knack Weekend en docente lifestyleberichtgeving binnen de masteropleiding journalistiek van de VUB. Tegenwoordig schrijft ze op freelancebasis reportages over reizen, film en human interest.


Corinne Van Tongerloo

Corinne Van Tongerloo (1936) werd geboren in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Ze werkte mee aan de documentaire I Am a Woman Now van Michiel van Erp. (Ook verkrijgbaar als boek: I am a woman now)