Milao Basiscursus Nieuwgrieks - tekstboek Bekijk groter

Milao Basiscursus Nieuwgrieks - tekstboek

Verkrijgbaar

Frisse, communicatieve methode richting niveau A2, boordevol cultuur en muziek, waarin spreken en luisteren centraal staan. Een ideale voorbereiding op een verblijf in Griekenland.

Meer details

44,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2017, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 292p.

Meer informatie

Griekenland heeft op veel Nederlanders een grote aantrekkingskracht. De rijke historie, mooie natuur en het zonnige klimaat maken het tot een geliefd vakantieland. Maar je verstaanbaar maken in het Grieks, dat vinden veel mensen nog een hele opgave.

Met de cursus Milào wordt deze opgave een stuk gemakkelijker, én leuker. Deze frisse, communicatieve methode richting niveau A2 staat boordevol cultuur en muziek en is daarmee een ideale voorbereiding op een verblijf in Griekenland. Omdat Milao geschreven is door twee ervaren docenten die native speaker zijn en daarnaast de Nederlandse lessituatie goed kennen, sluit de methode naadloos aan bij de specifieke uitdagingen waar Nederlandstaligen in het Grieks tegenaan lopen

De methode behandelt eerst het alfabet en vervolgens zestien communicatieve onderwerpen, zoals begroetingen en boodschappen doen. Het tekstboek is gericht op gebruik in de les en bevat luister- en leesteksten en bijbehorende verwerkingsopdrachten. Grammatica en woordenschat worden geïntroduceerd aan de hand van de teksten en dialogen. De inzet van Milao is, dat je je als beginner snel verstaanbaar kunt maken. Spreken en luisteren staan dan ook centraal. Met het oefenboek kun je je grammatica en woordenschat verder trainen.
De uitgebreide website bevat verder onder meer audiomateriaal, authentieke teksten met oefeningen, woordenlijsten en oefentoetsen voor het examen A1. Voor docenten is een handleiding beschikbaar.

Milào. Basiscursus Nieuwgrieks is bedoeld voor gebruik in het volwassenenonderwijs en richt zich op beginners die graag goed Nieuwgrieks willen leren spreken.

Auteurs

Dafni Alverti

Dafni Alverti studeerde Nieuwgriekse taal en cultuur en Byzantinologie aan de UvA en is als docent Nieuwgrieks verbonden aan de Volksuniversiteit Amstelveen.


Despina Moysiadou

Despina Moysiadou komt uit Noord-Griekenland en studeerde daar geschiedenis en archeologie. Ze studeerde Linguïstiek aan de UvA en is docent Nieuwgrieks.