De kop van jut viel door de mand Bekijk groter

De kop van jut viel door de mand

101 uitdrukkingen waarvan iedereen de herkomst wil kennen

9789490738372

Verkrijgbaar

Jan Heyvaert, in het dagelijks leven vertaler en copywriter, onderzoekt 101 uitdrukkingen die iedere Nederlandstalige kent, meestal zonder enig idee te hebben van de herkomst ervan.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Draak
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 216p.

Meer informatie

Nee, men placht vroeger echt niet dwars door een kerk te schieten om een beslissing te kunnen nemen … Maar waarvan komt dan de uitdrukking de kogel is door de kerk? En een bus, die rijdt wel en die stopt – maar kloppen doet hij niet. Waarom klopt iets dan "als een bus"?
Met iemand de draak steken, iets in de gaten houden, door de mand vallen, tegen de bierkaai vechten … Jan Heyvaert, in het dagelijks leven vertaler en copywriter, onderzoekt 101 dergelijke uitdrukkingen die iedere Nederlandstalige kent, meestal zonder enig idee te hebben van de herkomst ervan.

Auteurs

Jan Heyvaert

Jan Heyvaert (1961) is vertaler, copywriter en redacteur, schreef talloze artikels en andere stukjes. Van hem verschenen eerder Onvergetelijke natuurwandelingen in Vlaanderen (2000) en De plantenklapper. 44 planten met een verhaal (2006). In 2009 was hij dorpsdichter in Galmaarden.