Actief met taal Bekijk groter

Actief met taal

Didactische werkvormen voor het talenonderwijs

Verkrijgbaar

Ruim 60 verschillende werkvormen waarop de (aspirant)taaldocent in welke moderne taal dan ook zich kan inspireren om het onderwijs leuker, dynamischer of efficiënter te maken. 2de geactualiseerde druk.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die lesgeven op een lerarenopleiding.

Meer details

30,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2015, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.

Meer informatie

Taalmethodes bieden vaak kant-en-klare lessen waarmee docenten efficiënt en verantwoord aan de leerdoelen kunnen werken. Maar daarnaast blijven docenten behoefte hebben aan werkvormen die ze in kunnen zetten om te reageren op wat er in de klas gebeurt. Hoe laat je die woordenlijst nog een keer de revue passeren? Hoe kun je een ingeslapen klas voor het resterende half uur weer oppeppen? Hoe zet je leerlingen of cursisten wat actiever aan het werk met die leesopdracht?

In Actief met taal bieden de auteurs ruim zestig verschillende werkvormen aan die als inspiratiebron voor de (aspirant-)taaldocent kunnen dienen. De werkvormen zijn gerubriceerd en voorzien van labels die de vaardigheid, het taalniveau en de groeperingsvorm aanduiden, zodat een geschikte werkvorm gemakkelijk te vinden is. Ook worden variatiemogelijkheden en didactische tips gegeven.

In deze tweede, herziene druk zijn de teksten en voorbeelden geactualiseerd. Met de speciaal voor het mbo geschreven instructie zijn de werkvormen nog beter in te zetten bij vaklessen. Ook wordt er een tabel toegevoegd waarmee de ERK-niveaus gemakkelijk omgezet kunnen worden naar de Meijerink-niveaus.

Met Actief met taal kan iedere taaldocent – beginnend of ervaren en in welke moderne taal dan ook – zijn vakmanschap een nieuwe impuls geven om het onderwijs leuker, dynamischer of efficiënter te maken.

Auteurs

Dieuwke de Coole

Dieuwke de Coole is basisschoolleerkracht, onderwijskundige en NT2-docent. Ze is verbonden (geweest) aan de Universiteit van Maastricht en Hogeschool INHolland in Amsterdam, en aan een ROC en een basisschool.